Piepklein maar o zo fijn

Heb jij ze al gespot, zo klein als ze zijn?

 

Bij mij in de buurt ligt een groot leeg veld waar vroeger een middelbare school stond. De school is gesloopt en het terrein ligt al jaren te wachten op nieuwe bewoners. Allerlei ideeën kwamen langs en nu heeft de gemeente iets heel leuks bedacht. Er komen mini-huisjes en die zijn hartstikke hip.

 

Steeds meer mensen zoeken woonruimte en deze wordt helaas alsmaar duurder, waardoor aspirant kopers nog vaker achter het net vissen of gewoonweg geen hypotheek kunnen krijgen. Maar hoeveel ruimte heb je nu eigenlijk nodig om lekker te kunnen wonen? De meningen daarover verschillen natuurlijk. Er is een groeiende groep woningzoekenden die met veel minder vierkante meters genoegen nemen. Zij gaan op zoek naar een andere woonvorm, soms alleen voor zichzelf of voor een heel gezin.

 

Om hun woonsituatie zo gezond, milieuvriendelijk en vrij mogelijk in te richten, kiezen mensen vaker voor een zogenaamd Tiny House. De naam zegt het al, een klein huisje, van maximaal vijftig vierkante meter dat relatief goedkoop is en duurzaam wordt gebouwd. De meeste Tiny Houses zijn op maat gemaakt en helemaal aangepast aan jouw eigen woonwensen. De bewoners van deze huisjes willen bewuster en duurzamer leven en door op zo’n klein oppervlak te wonen, ontdekken zij voor hun gevoel wat er echt nodig is om gelukkig zijn.

 

Alle onnodige ballast van teveel spulletjes valt weg. In zo’n huisje ben je je heel bewust van de beschikbare ruimte en je energieverbruik. Ze hebben vaak veel slimme oplossingen die heel veel ruimte creëren. Want hoe gaaf is het voor kinderen om in hun eigen stapelbed te slapen met daaronder een kast voor je eigen spulletjes.

 

Het aantal gemeenten en initiatiefgroepen die locaties hebben waar je in zo’n huisje mag wonen, groeit snel. De Tiny Houses vormen samen vaak een duurzame mini-woonwijk op een braakliggend terrein of ergens in de vrije natuur. Ze zijn volledige zelfvoorzienend op energiegebied met zonnepanelen, een eigen windmolen en vaak ook een systeem voor hergebruik van het water.

 

Dat je een beetje op elkaars lip zit, daar moet je misschien wel aan wennen. En dat je geen kast meer hebt waar je vijfentwintig paar schoenen kunt bewaren, is ook een tikkie jammer. Maar het grote voordeel is dat zo’n klein huisje ook zo weer is opgeruimd. Er valt namelijk niet zo veel te poetsen; stofzuigertje erdoor en klaar!

 

Bron: tinyhousenederland.nl

 

 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Tiny Houses (@tinyhouse) op

 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Tiny Houses (@tinyhouse) op

 

Door: Irene Smit