Dit zijn de zonnigste steden van Europa

 

De CoronaCheck-app kan weer in het verdomhoekje der ongebruikte apps en van je mondkapjes kun je een patchworkkleedje vouwen.

 

 

 

De lente hangt in de lucht dus de loper is uitgerold voor een lang en warm seizoen vol leuke reisjes. Als je niet kunt wachten tot de zomervakantie is een stedentripje het perfecte ‘douceurtje’. Als je naar deze steden gaat, heb de meeste kans op zon, want dit zijn de winnaars als het gaat om het verzamelen van de meeste zonuren.

 

1.  Valencia
343 uren schoon aan de haak. Amayzine was er vaak en we geven hier vast onze tips.

 

2.  Nice
Het had weinig gescheeld of Nice had bovenaan gestaan met 342 zonuren per jaar. Rechtstreekse vlucht en je zit aan de Côte, met je snuit in de zon.

 

3.  Las Palmas
Het scheelt allemaal maar muizenstaartjes hoor, tussen de ene en de andere stad. Las Palmas heeft 341 zonuren per jaar, doen we het ook voor.

 

4.  Granada
Och, wat vond ik Granada beeldschoon. Sowieso die hele Zuid-Spaanse kust is een feest. Van Granada naar Cordoba naar Sevilla en Malaga, het is zo bereisbaar. Hoeveel zonuren ze hier tellen? Ook 341 uur.

 

5.  Palermo
Met 340 uur zon sluit Palermo de rij. Hoe heerlijk om even naar Sicilië te vliegen en daar te rollebollen in de cultuur.

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach