What was I thinking?

 

Ik ben er met allebei mijn voeten maat 41 vol ingetrapt.

 

 

Ik ben er met allebei mijn voeten maat 41 vol ingetrapt, in deze drie-in-één-behandeling om ‘je in enkele sessies je slanke lijn terug te geven en plaatselijk vet te verminderen’. De machine die dit wonder waar zou maken heet de T-Shape en deze krachtpatser combineert drie wonderbaarlijke technologieën die gelijktijdig werkzaam zouden zijn: de multi-polige radiofrequentie, een vacuüm-begeleide technologie in combinatie met diverse dynamische impulsen en last but not least de Laser LLLT. Zie je het al voor je? Ik bedoel: was ik er nog steeds ingetrapt als ik deze riedel eerst eens even tot me door had laten dringen?

 

Ik had het van horen zeggen en bij de intake werd me verzekerd dat mijn buik, want daar was het me om te doen, na tien behandelingen aanzienlijk slanker en strakker zou zijn. En het resultaat? Hoe lang dat houdbaar zou zijn? Behalve als ik heel erg aan zou komen of helemaal niet meer zou bewegen – wat allebei volstrekt ondenkbaar is in mijn geval? Gegarandeerd blijvend!

 

Meteen nadat ik voor een niet nader te noemen bedrag had ingetekend, werd me echter al met klem aangeraden om de T-Shape te combineren met een training in de bijbehorende EMS-studio – ook weer een heleboel technologie maar in dit geval in een soort bomgordel vervat die je omdoet onder het oefeningen doen met als gevolg een razende spieropbouw en dito calorieënverbanding. Waarom die EMS ondanks een duidelijke ‘nee dankjewel’ keer op keer ongeveer door mijn strot werd gedouwd? Omdat die T-shape het in zijn eentje niet redt natuurlijk! Omdat er natuurlijk überhaupt geen machine bestaat die mij of wie dan ook in enkele sessies van buikvet afhelpt dat zich daar al een jaar of tien lekker heeft kunnen nestelen. En al helemaal niet definitief en voor altijd.

 

Want na twaalf(!) behandelingen is er weliswaar een klein verschil, maar niet minder dan tien dagen na de laatste behandeling is zelfs dat kleine verschil al niet meer zichtbaar. En dat terwijl er ‘over het algemeen’ toch echt heel goede resultaten worden geboekt, zo wordt mij te verstaan gegeven. Maar weet je wat? Dankzij die twaalf behandelingen is mijn buik – en nu citeer ik – ‘slapper/losser geworden’ en dat toont aan dat er ‘minder vetweefsel is dan eerst’. En nu is dus het moment aangebroken waarop er ‘verstevigd kan worden’. Dat kan met de T-Shape, maar zeker ook door te trainen in – je raadt het al – de bijbehorende EMS-studio.

 

Naar dat geld kan ik in ieder geval fluiten en dat kan ik nog wel begrijpen ook, want dat zal wel hard nodig zijn voor de financiering van deze peperdure machine met al zijn mooie praatjes en beloftes die niet uitkomen. En eerlijk? Ik had het kunnen weten!

 

 

 

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans