Dit zijn de fijnste oplossingen tegen schurende dijen

 

Hoogstpersoonlijk gegeven door onze lezeressen.

 

 

 

 

Ook zo genoten van het mooie weer vorige week en je zomerjurk uit de mottenballen gehaald? Lekker hè, die wapperende stof om je blote benen. Alleen een beetje jammer van de schurende dijen. Van ellende vroeg ik op onze Facebookpagina om tips. Nou, dat heb ik geweten, want het regende fantastische adviezen met soms hilarische oplossingen. Dit zijn de beste om te proberen.

 

Een deootje

En dan niet de spuitbus of de roller, maar de ouderwetse stick. Gebruikt iemand die überhaupt nog voor onder de oksels? Blijkbaar werkt het uitstekend als je last hebt van schurende dijen. De moeite waard om eens uit te proberen.

 

No More Friction stick van de Action

 

Tuurlijk moet je bij de Action zijn voor een puike oplossing tegen een prima prijsje. Deze No More Friction stick werkt net als een deostick, maar door de naam denk ik dat ie er speciaal voor gemaakt is. En dat helpt al.

 

Mijn favoriet

Bikershorts van Uniqlo. Gemaakt van Airism: superlicht, rekbaar materiaal dat transpiratie opneemt en heerlijk koel aanvoelt zodat ik lekker fris blijf. Wat mij betreft de beste uitvinding sinds de paperclip.

 

Stay Cool Chub Rub Shorts

Van ieniemini tot een maatje meer. Deze broekjes van het merk Snag Tights kun je heel eenvoudig online bestellen in vrolijke kleurtjes. Door speciale garen- en breitechnieken dragen ze heerlijk verkoelend. Ze zijn super comfortabel, rekbaar en zacht, en ze rollen niet op. Ook fijn.

 

Glijmiddel op siliconenbasis

Tsja, waarom niet. Daar kun je het tenslotte ook voor gebruiken.

 

Hollen naar HEMA

Altijd goed, deze katoenen broekjes die je duizend keer kunt wassen en dan nog hun vorm niet verliezen. En dat extra zakje is reuzehandig om je pinpas in op te bergen als je tijdens een lange rit even een terrasje wil pakken voor koffie met een appelpunt. Ook fijn om te dragen als je niet aan het fietsen bent.

 

Afvallen?

Ja echt, dat schreef een lezeres. Maar dat vind ik niet gezellig. Dan maar zo’n enorme bangmaker onder een zomerjurk. Het leven moet tenslotte wel een beetje leuk blijven.

 

 

 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit