Mother of the Bride is de perfecte zwijmelfilm

 

Het zal je toch gebeuren… Dat jouw dochter verliefd wordt op de zoon van een fout ex-vriendje van vroeger.

 

 

 

 

En dat is precies wat Lana (een heerlijke rol voor Brooke Shields) overkomt als haar dochter Emma (Miranda Cosgrove) het onverwachte aanzoek van haar vriendje RJ (Sean Teale) accepteert. Deze RJ is de zoon van Will (Benjamin Bratt) die het hart van Lana in duizend stukken brak toen ze lang lang geleden aan de universiteit studeerden. In de verte hoor je al de violen aanzwellen want dit is weer een romcom van jewelste.  

 

Emma woonde een tijdje in Engeland en duikelde daar een knappe verloofde op, alleen heeft Lana de beste jongen nog nooit ontmoet. Daar komt op het tropische Thaise Phuket verandering in. Want hoewel moeder Lana het zo onderhand weleens tijd vindt worden dat haar dochter een diploma haalt, snapt ze maar al te goed dat haar kleine meid dolgraag op een droomeiland de bruiloft wil vieren. Maar nadat ze haar splinternieuwe schoonzoon de hand heeft geschud komt ze erachter wie zijn vader is en dat zorgt voor de nodige commotie. En dat is natuurlijk buitengewoon ongemakkelijk, maar behoorlijk komisch.

 

Je snapt het al, natuurlijk loopt het allemaal goed af, maar eerst moet het hier en daar nog even flink misgaan. En dan werken zon, zee en strand ook flink mee voor de perfecte feel good movie. De ster van de cast is wat mij betreft Brooke Shields die in de jaren 90 als Susan schitterde in de komische hitserie Suddely Susan. Ze was toen al een doorgewinterde actrice met een cv waar je U tegen zegt.

 

Brooke werd samen met Christopher Atkins wereldberoemd door hun rol in de film The Blue Lagoon, ze was het jongste model ooit op de cover van Vogue en haalde een graad op de prestigieuze Princeton University. Het is buitengewoon tof dat ze weer zo’n leuke rol te pakken heeft in deze film. Het leven begint tenslotte na je vijftigste nietwaar? Brooke is inmiddels 59, maar very much alive and kickin’ als moeder van de bruid in deze heel fijne zwijmelfilm.  

 

 

Mother of the Bride is nu te zien op Netflix.

 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit