Dit is het spel wat je in huis wil halen

 

Wát een weer. Ik ben dus echt geen winterpersoon. Wintersport: prima, maar winter in Nederland.

 

 

Allesbehalve prima. De sneeuw stelt negen van de tien keer niets voor, het is gigantisch glad en nu met een avondklok ook niet bepaald gezellig. In de avonden dan, want dan beginnen we toch gewoon wat eerder? Zondagmiddagborrels bevallen me namelijk altijd wél heel goed. En dit weer vraagt gewoon om een spelletjesdag.

 

Kaartspelletjes doe ik heel vaak met vrienden (als we er geen ruzie om krijgen), maar vandaag gaan we eens iets anders doen. Deze tip kreeg ik van onze Lotte en als spelletjesfanaat móest ik dit natuurlijk proberen.

 

Ik ben namelijk bloedfanatiek. Gelukkig kan ik prima tegen m’n verlies, mits ik het idee heb dat het eerlijk is gegaan (ik heb een hekel aan valsspelen en word ook niet een leuk persoon als dat gebeurt), maar dat fanatisme, dat krijg ik er niet uit. Dat maakt het uiteindelijk ook weer leuk, toch? Zeker als je met meerdere mensen speelt.

 

Nou, ik kan je vertellen: dit spel is een must voor de spelletjesliefhebbers onder ons. Echt heel leuk en behoorlijk verslavend en ja: dat fanatisme kwam zéker hier naar boven. Extra leuk dat je het met acht personen kan spelen, maar ook met twee. Let the games beginnnnn.

 

Codenames, €19,95 bol.com, Codesnames pictures, €24,94 bol.com

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer