Dit is het hotel van je dromen

 

Dromen voor straks.

 

 

Ik had er zo’n zin in. Mijn vakantiegarderobe hing al klaar. Het was natuurlijk ook een heerlijk excuus om alvast wat te shoppen (mijn enige uitje), maar het is allemaal um sonnst gewesen, want die vakantie, die kon ik dus op het zachte buikje schrijven.

 

Maar, dromen is gratis. En er op internet naartoe reizen ook. Mag zelfs zonder mondkap, dus gordels om en vlieg met me mee naar de Amalfikust.

 

Waar naartoe?

We gaan naar de Amalfi-kust, gevalletje werelderfgoedlijst UNESCO, in de provincie Campania, aan de zuidkant van Sorrento. Wij zoemen in op Positano, waarschijnlijk het bekendste plaatsje van de Amalfikust.

 

En dat hotel?

Dat heet Le Sirenuse. Ik kreeg het zowel van Peggy als van Franska getipt dus dan weetje dat het wel snor zit qua smaak en stijl. Het is een familiehotel en wordt gerund door een broer en een zus. Het heeft een zwembad, een eigen strand (wel even met de trap n aar beneden want in Positano is alles stijl tegen de berg gebouwd, een bar zoals je hem zou tekenen en natuurlijk bijzondere gasten, want een plek als deze heeft een aanzuigende werking op een bepaald slag mensen.

 

Zo haal je Le Sirenuse in huis

Dat kan namelijk want ze hebben eigen parfums ontwikkeld. En of dat al niet geweldig genoeg is, bestaat er ook nog Emporio Sirenuse, oftewel een eigen kledinglijn. Het is allemaal vrij prijzig natuurlijk, maar goed, de herinnering is voor het leven. En als je elke dag even aan dat parfum snuffelt, je ogen sluit en vervolgens in Zuid-Italië bent, is dat ook wat waard, toch?

 

Ik ga dromen over het post-covidium en mezelf op een bedje aan dat zwembad chanellen.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach