Agatha Raisin is de nieuwe Bridget Jones

 

Deze moordserie van BBC First gaat over een sterke, gedreven vrouw die zowel grappig is als overladen met menselijke fouten. Net als onze leuke Bridget.

 

Laatst schreef Irene er al over, de 15 redenen waarom alle vrouwen zich herkennen in Bridget Jones. Of het nou ging om lekker hard meezingen met muziek als niemand je kan horen, of juist een blauwtje lopen op het kerstfeest van je werk, we hebben het allemaal meegemaakt. En dat is dan ook de reden waarom Bridget Jones zo’n ontzettend leuke film is. Want: herkenbaar. En nu kunnen we in onze handjes knijpen want er komt een nieuwe serie op televisie die je ook wel als de nieuwe Bridget Jones kan zien.

 

De serie gaat over Agatha Raisin, die besluit om haar leven over een andere boeg te gooien wanneer ze haar Londense drukke leventje beu is. Ze verhuist naar het platteland om daar op zoek te gaan naar een rustiger leven. Maar rust vindt ze niet. Wanneer ze bij een quichewedstrijd vals probeert te spelen en een jurylid sterft na het eten van haar quiche, wordt ze opeens verdacht van moord. Oeps. En daarom ruilt ze haar rust in voor het oplossen van moorden.

 

Maar het is niet alleen een moordserie, nee, het is ook een hilarische comedy. Het perfecte excuus dus om, zelfs met dit zomerweer, binnen te blijven om voor de buis verder te kijken. Je weet misschien al dat ik fan ben van BBC First vanwege hun successeries Mrs Wilson en Shakespeare & Hathaway. Ik verwacht dus van deze serie ook niks anders dan humor, goede acteurs en een heerlijk vast avondje per week voor de buis.

 

 

Agatha Raisin is vanaf maandag 5 augustus om 21:00 uur te zien op BBC First.

 

Kijk hier de trailer:

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.

Afbeelding van Danique van Leeuwenstijn