Zóveel seks heb je volgens experts in een relatie nou écht ‘nodig’

 

De ene vriendin gaat prima op eens in de paar maanden, zegt ze. De ander vindt weer dat eens per week wel het strikte minimum is. Maar ja, wat is wijsheid in de relatie?

 

Allereerst: van bil gaan wil er in de beste relaties nog weleens bij in schieten. Kinderen, hormonen, ongesteldheid, stress, zwangerschappen, te veel weg van huis, te veel thuis in een XL pyjama; er is zoveel waardoor we het níet die drie keer per dag doen. En dat lijkt zo leuk. Want seks is precies dat ene dat jullie verbindt zoals je dat met (hopelijk) niemand anders hebt. Hoeveel seks je volgens de wetenschap ‘nodig’ hebt in een goede relatie?

 

Het is bewezen. Uit een onderzoek dat al sinds 1970 loopt en waar duizenden stellen aan meedoen blijkt dat blije mensen gemiddeld 58 keer seks hebben per jaar. Dat is iets meer dan een keer per week dus. Even een wipje op de zondagochtend dus en niet alleen op vakantie.

 

Maar dit is een gemiddelde en dit geldt voor zowel jonge verliefde pubers als oude getrouwde koppels die keurig lezen voor het slapengaan en een kusje ook best vinden. Er zijn uiteraard uitschieters. Twintigers krikken het gemiddelde aardig op met een 111 keer love making per jaar. Dat is een stuk vaker dan de oudere koppels het doen: bijna twee keer per week. En voor de singles onder ons geldt: een stuk of 60 keer per jaar. Toch aardig gelijk aan het gemiddelde van de stelletjes. En dat terwijl je sekspartner opduikelen op Tinder of in de kroeg wat meer werk is dan wanneer je je knappe liefje gewoon op de bank hebt zitten.

 

 

Ach, doe vooral wat goed voelt voor jullie. En praat erover. Als je eens per week aanhoudt en het komt er plotseling even niet van, schrik dan niet. Dan gebeurt het een maand later opeens wel weer die vier keer per weekend en stuiteren jullie opeens door de badkamer. Zin komt en gaat en dat kun je niet eisen of plannen of maken. Liever af en toe een knetterende vuurwerkshow dan veel vaker een laf partijtje misschien? Vooral niet over piekeren: dan maak je het alleen maar een big deal. En dit is juist de makkelijkste en lekkerste deal in je leven, toch?

 

 

Door: Redactie Amayzine