Hoezo aandacht vragen voor de rechten van pedo­fielen?

 

Is er iets dat het misbruik van kinderen rechtvaardigt dan? 

 

Lesbisch, homo, bi of trans – het zou allemaal geen verschil moeten maken maar dat doet het in de praktijk toch vaak wel, vandaar Pride Amsterdam. Een hele week van acties en activiteiten en feesten en partijen met als resultaat hopelijk minder vooroordelen, oordelen, verwensingen en agressie tegen iedereen die lesbisch, homo, biseksueel en transgender is. Een goeie zaak wat mij betreft, en graag houden zo zolang dat nodig is, en dat is het, zonder overdrijven, nog steeds. 

 

Afgelopen zaterdag ging Pride Amsterdam van start met een Pride Walk in het Amsterdamse Vondelpark. Niets dan gezelligheid in eerste instantie. Totdat een vertegenwoordiger van pedoclub ‘Kinderbevrijdingsfront’ flyers ging lopen uitdelen om aandacht te vragen voor de rechten van pedofielen, en zich voorstelde dat Gay Pride hier een uitgelezen podium voor zou bieden. U zegt? Getuigt van lef, dat wel. En wie weet was de man ook een tikje levensmoe, want dat hij niet ter plekke werd gelyncht mag een wonder heten. Omstanders reageerden nogal heftig namelijk en dat is best wel zwak uitgedrukt.

 

De organisatie van Pride Walk verzocht de man te vertrekken, wat hij ijskoud weigerde. Dus nam de politie, na overleg tussen het OM, de politie en de Gemeente Amsterdam, de flyers in beslag waarna de man toch maar eieren voor zijn geld koos en afdroop. Aangehouden werd hij overigens niet en – omdat de regels van de wet dat nou eenmaal voorschrijven – hij mag de flyers, als hij dat wil, later weer ophalen. Mocht hij de gore moed hebben dat te doen, dan wens ik dat de dienstdoende diender hem eerst wel even een halve dag wortel laat schieten voor zijn of haar loket. 

 

Aandacht vragen voor de rechten(!) van pedofielen? Is er iets dat het misbruik van kinderen rechtvaardigt dan? Hoezo zou deze club onderdeel moeten kunnen zijn van Pride Amsterdam zoals de man zich dat voorstelde? Hoezo is hij beledigd dat Gay Pride de pedoclub ‘crimineel’ noemt en weigert? 

 

 

De bonte stoet die vandaag over de Amsterdamse grachten vaart, vraagt aandacht voor gelijke rechten van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders. Dat podium krijgen ze omdat ze die gelijke rechten verdienen en dat doen ze omdat ze verder niemand pijn doen met wie ze zij, maar de wereld juist alleen maar rijker maken. En dat is nou precies hetgeen we van pedofielen niet kunnen zeggen.

 

De woordvoerder van de burgemeester heeft laten weten dat de gemeente alert is en de man, samen met het OM en de politie, scherp in de gaten houdt. Wat mij betreft zouden meer mensen dat moeten doen!

 

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans