Dit is de hemel voor de thuiskok

 

Ben je een thuiskok met een neus voor fijne ingrediënten, dan kun je je hart ophalen bij de grote horecaleveranciers…

 

Vanwege de sluiting van de horeca zitten hun leveranciers met grote overschotten aan prachtige producten. Gelukkig mag je als consument nu ook bij deze groothandels winkelen, zodat ze toch van hun voorraden af kunnen komen. Zo sta ik wekelijks in de rij bij de visboer van de Makro. In de rij, op anderhalve meter afstand en een mondkapje op m’n snoet, want het is er razend druk. De restaurants zijn helaas gesloten, dus kan de thuiskok zijn slag slaan.

 

Maar in deze barre tijden ben ik ook een groot voorstander van support your local. En ook daar kun je nu de meest geweldige producten kopen op Michelinsterrenniveau. Een van die initiatieven is te vinden op Buitenplaats Plantage in Vogelenzang.

 

Normaal gesproken is het op deze prachtige plek een drukte van belang in het fantastische restaurant, maar door de maatregelen moest het dicht. Omdat ze niet bij de pakken neer wilden gaan zitten besloten de eigenaren om een pop-up food market te starten. Chefkok Danny Smits vertelt: ‘Iedereen vindt de horeca zo zielig, maar niemand heeft het over de leveranciers. Die blijven met al hun spullen zitten.’

 

Bij ‘Chef’s Warehouse’ vind je uitsluitend biologische producten. (H)eerlijke vis, vlees, wild en gevogelte, verse groenten, knapperige broden en zelfgebakken taartjes. Alles is even lekker en van geweldige kwaliteit. Hier wil je als fijnproever wel je boodschappen doen.

 

Deze pop-up markt is voorlopig geopend van donderdag t/m zondag van 10:00 – 17:00. Je parkeert voor niks voor de deur en alles is coronaproof. En mocht je nu denken: ‘wat die sterrenchef kan, dat kan ik ook’, ze hebben een geweldige winactie. Kijk maar:

 

Kijk ook eens of er initiatieven bij jou in de buurt zijn. Zo help je de lokale leveranciers en je eet thuis ook verschrikkelijk lekker. Kun je meteen je kerstdiner uitproberen…

 

Buitenplaats plantage

Vogelenzangseweg 49 B

Vogelenzang

 

 

Bron: Haarlems Dagblad

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Buitenplaats de Plantage (@buitenplaatsplantage) op


 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit