Dit is de echte reden dat Caroline van de Plas geen premier wil worden

 

Hoewel ze het na de volgende verkiezingen zomaar kan worden, bedankt ze voor die eer.

 

 

 

Opeens was ze er. Caroline van der Plas, boegbeeld van de BBB. Wars van poespas en politiek gekonkel staat ze in haar leren jackie vol overtuiging haar mannetje tegen de gevestigde orde in de Tweede Kamer. Juist omdat ze vindt dat diezelfde Tweede Kamer te weinig aandacht heeft voor de gewone burger in de provincie. Die al jaren vechten tegen de stroperige bureaucratie van de overheid, die talloze voorzieningen zoals de bus en of de lagere school uit haar dorp ziet verdwijnen.

 

 

Als een stoomwals denderde haar partij na de afgelopen verkiezingen de Provinciale Staten en de Eerste Kamer in en de verwachting is dat ze dat ook zal doen nu er na de val van het kabinet Rutte IV nieuwe verkiezingen komen voor de Tweede kamer. De kans dat de BBB dan de grootste partij wordt is hartstikke groot, maar de kans dat Caroline premier wordt is dat niet heeft ze al aan De Telegraaf laten weten.

 

 

Daarover zei ze in die krant: ‘Het is een enorme aanslag op mijn privéleven. Ik heb net een werkbezoek aan Ameland gebracht, gewoon in m’n eentje. Dan heb ik de tijd om te spreken met ondernemers, campingeigenaren. Dat kan straks niet meer als je premier bent: dan word je afgezet met de auto en kun je 2 minuten met iemand praten.’ Terwijl dat nu juist de reden is waarom ze medeoprichter van BBB werd. Om te horen waar die grote zwijgende meerderheid tegenaan loopt die wel zo’n beetje klaar is met de mooie praatjes uit Den Haag. Bovendien heeft Caroline ook last van vliegangst en ziet het daarom niet zitten om als premier van hot naar her te moeten reizen met de voortdurende angst in haar lijf om neer te storten.

 

 

Maar er is nog een reden dat ze geen minister-president wil worden en dat laat zien hoe ze met twee voeten op de grond staat; ‘Met alle respect voor die mensen – en met mijn Engels is niets mis – maar ik heb helemaal geen zin om nette kleren aan te moeten en de wereld over te vliegen. Dan moet ik hakken dragen, terwijl ik helemaal niet op hakken kan lopen. Het grijpt me allemaal een beetje naar de strot, om eerlijk te zijn.’

 

 

Minister-president worden is dus niks voor Caroline, maar mocht de kandidaat die ze op het oog heeft om wel premier te worden ook niet willen dan zal ze haar keuze heroverwegen. En dan misschien gewoon net als Sigrid Kaag gewoon op gympies lopen?

 

 

 

 

 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit