Dit is bijna leuker dan winnen in de Postcode­loterij

 

Ben je een grote fan van Willem-Alexander en Máxima? Dan wil je deze hoofdprijs winnen hoor!

 

In de week van 9 maart brengt ons koninklijk paar een staatsbezoek aan Indonesië. Dat zijn drukke dagen voor onze koning en koningin, want ze moeten werkelijk overal hun neus laten zien, praten met handelsdelegaties en zo links en rechts een lintje doorknippen. 

 

Bij ieder staatsbezoek wordt er door de koning en koningin ook tijd vrijgemaakt om Nederlandse expats te ontmoeten. Ze ontvangen dan een aantal Nederlanders die al langer dan een jaar in Indonesië wonen. Op uitnodiging van de Nederlandse ambassade kun je je aanmelden voor de zogenaamde Ontvangst voor de Nederlandse Gemeenschap. 

 

Op 10 maart mag je dan aanschuiven in de rij om Willem-Alexander en Máxima de hand te schudden en om met hen op de foto te gaan. En als je mazzel hebt kun je tijdens de borrel zelfs nog even een praatje met ze maken. Hoe leuk is dat? 

 

Via een formulier op de website van de Nederlandse ambassade kun je je aanmelden. Maar omdat het aantal Nederlanders dat op visite wil komen waarschijnlijk hoger zal liggen dan het aantal plaatsen dat beschikbaar is, moet de ambassade loten voor een plekje. 

 

Eind februari maakt de ambassade de “winnaars” bekend die voor deze bijzondere receptie zijn uitgenodigd. Dat is toch bijna leuker dan de banketbakkerscadeaukaart of het bekende reiskoffertje uit de Postcodeloterij? 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit