Dit geinige boekje moet je echt even lezen als je studerende kinderen hebt

 

Heb jij ook studerende kinderen en snap je af en toe geen bal van wat ze zeggen? Dan moet je dit geinige boekje even lezen en je begrijpt ze meteen stukken beter…

 

 

Sinds de dochter van vriendin B. in Amsterdam studeert begrijpt ze af en toe geen bal van wat ze zegt. Het regent afkortingen en B. zit haar dan maar een beetje glazig aan te kijken en zich ondertussen af te vragen wat ze nou toch bedoelt. Als dochterlief haar moeder appt dat een verkoudheid haar ‘fitepa’ heeft denkt B. dat haar kind een of andere enge ziekte heeft maar het betekent niets anders dan dat de griep haar flink te pakken heeft. En zo kan B. nog een heleboel andere afkortingen opnoemen die haar dochter gebruikt om een cryptische omschrijving te geven van heel normale dingen.

 

 

En niet alleen Amsterdamse studenten hebben dit nieuwe vocabulaire, want sinds Lot Mulder met haar Instagram-account @dehaarclipvanmarieclaire begon heeft ze inmiddels ruim 100.000 volgers en spreken ze van Groningen tot aan Maastricht en van Rotterdam tot Nijmegen in afko’s (afkortingen).

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door ?✨M A R I E C L A I R E ✨? (@dehaarclipvanmarieclaire)

 

Dagelijks stuurt Lotte een quote de wereld in van een stereotype student die ze Marie Claire noemt. Je kent ze vast wel, die meiden die dol zijn op feestjes, graag een wijntje drinken met vriendinnen en natuurlijk hun haar half opgestoken met een haarclip dragen. Lotte hoeft nooit lang te zoeken naar inspiratie want die vindt ze gewoon in haar eigen vriendenkring. Als ze op een verjaardag is geweest komt ze thuis met zoveel malle quotes dat ze wel weer even vooruit kan.

 

 

Haar hilarische afkortingen heeft ze nu in een lollig boekje gebundeld, Het afkowobo van Marie- Claire.

 

 

Dat zou ik zeker even kopen als je ook studerende kinderen hebt, wedden dat je ze dan opeens veel beter begrijpt als ze in het weekend met een volle tas vuile was en een lege maag op de stoep staan? Zo blijf je als OG (oude garde) nog een beetje scherp.

 

Bron: Instagram, Linda.nl, hvana.nl

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit