Dit blijft toch ook aan jou plakken? 

 

Gisteren werd bekend dat Marco Borsato wordt vervolgd voor ontucht met een minderjarig meisje. De volgende BN’er die voor de rechter moet komen.

 

 

 

Uiteraard is hij onschuldig tot het tegendeel bewezen is, maar het is voor zijn slachtoffer(s) wel heel fijn te weten dat hun verhaal niet in de vergetelheid raakt, en als hij wel veroordeeld wordt, hij voor zijn daden ter verantwoording wordt geroepen. Zoals onlangs terecht gebeurde met Thijs Römer die werd vervolgd voor drie online zedendelicten.

 

 

Het zal je vader toch zijn rond wie deze verdenking hangt of die uiteindelijk door een rechter wordt veroordeeld. De man die je blind vertrouwt, die jou voor de grote boze buitenwereld moet beschermen. Maar diezelfde man is voor een ander haar grootste nachtmerrie geworden, iemand die er hoogstpersoonlijk voor zorgde dat haar leven nooit meer hetzelfde zal zijn.

 

 

Maar hoe moest dat zijn voor de kinderen van Borsato en Römer toen ze hoorden waar hun vader van verdacht wordt. Ontucht, misbuik, zedendelict. Die woorden horen toch niet bij je vader? Die doet dat soort dingen niet.

 

En dan draag je ook nog dezelfde achternaam die wereldberoemd in heel Nederland is. Zou je nou Jansen heten, of De Vries, dan viel je niet zo op. Maar Borsato en Römer wel, dus blijft zoiets toch ook aan jou plakken? Terwijl je er helemaal niets mee te maken hebt. Maar morgen moet je wel gewoon weer naar school of naar je werk, terwijl iedereen weet wat je vader gedaan heeft of waar hij van verdacht wordt. Want het is dagenlang in het nieuws en iedereen heeft er wel een mening over. En dan is het gezin waar je bij hoort ook verscheurd, wat het allemaal nog veel verdrietiger maakt.

 

 

Uiteraard zijn de meisjes die aangifte hebben gedaan de grootste slachtoffers in deze zedenzaken. Maar geldt dat ook niet een beetje voor de kinderen van Thijs en Marco?

 

 

Credits beeld:  @aliwasthere @marcoborsato

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit