Dingen die je niet wist van Chanel No.5

 

 

Als Chanel je site exclusief ‘afhuurt’ voor een campagne, dan weet je dat het beeldschoon wordt. Et voilà.

 

 

Al heb ik zoveel parfums (laten we het de bijvangst van mijn baan noemen) dat ik ’s ochtends lastig kan kiezen; Chanel No. 5 blijft mijn lieveling. Ik hoop nú al dat mijn lief de badolie ervan onder de boom legt, want weinig luxer en vrouwelijker dan dat. Chanel No. 5 is, al bijna honderd jaar, het beroemdste parfum van de wereld en ondanks haar alomvattende aanwezigheid, wist je dit vast niet.

 

 

  1. Elke dertig seconden wordt er ergens ter wereld een fles No. 5 verkocht.
  2. De dop van de fles No. 5 is geïnspireerd op de symmetrie van de Place Vendôme in Parijs.
  3. Voor het parfum is de duurste commercial ooit gemaakt. Baz Luhrmann regisseerde hem en Nicole Kidman liep over lopers en klom over Parijse daken.
  4. Coco Chanel wilde een parfum dat naar een vrouw rook in plaats van naar bloemen.
  5. Het heet nummer 5 omdat het het vijfde sample was dat haar parfumeur haar liet ruiken.
  6. Omdat Coco ontzettend bijgelovig was, werd het parfum op de vijfde dag van de vijfde maand gelanceerd. Vijf was toevalligerwijs ook haar geluksgetal.
  7. Marilyn Monroe blies de omzet wat wind in de rug toen ze zei dat ze ’s nachts niets droeg behalve twee druppels Chanel No 5. Maar goed, dit feitje kende je vast wel.
  8. Chanel No 5. was het eerste parfum waarvoor een man reclame maakte. Dat was Brad Pitt. De reacties waren behoorlijk kritisch maar de verkoop ging door het dak.
  9. Chanel No. 5 heeft ook mannelijke fans en dragers, zoals Andy Warhol.

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach