Hoe het heurt: het velletje van de wc-rol

 

 

Met oudjaarsavond belandde ik op het toilet van een vriendin, die het geinig vond om zwart pleepapier op te hangen.

 

 

Ik riep helemaal in shock hoe het dan moest met nummer twee, maar daar stond blijkbaar een wit rolletje als back-up voor klaar. Over nagedacht. Net als over alles rondom de wc-rol; ik praat je even bij over hoe het hoort.

 

Het gezegde ‘die dacht bij het laatste vel, wie na mij komt die redt het wel’ gaat op vanaf de laatste vijf vellen op het rolletje. Iedereen weet (of in ieder geval vrouwen) dat het godsonmogelijk is om af te vegen met maar één vel. Wees dus niet de terrorist die de volgende laat hangen. Letterlijk. Zonder wc-papier.

 

Dan de kwestie van hoe de rol hoort te hangen. Ik ben de persoon die de rol omdraait als het afwikkelen niet vanaf de bovenkant begint. Het zijn vooral mannen die zich hier in het bijzonder aan ergeren. Wie zijn toch die mensen die het vel rustig van onder durven te laten bungelen? Nu is het een optie om een discussie met me aan te gaan over dat het allemaal heus geen sikkepit uitmaakt en er niet één goede manier is, maar dat is feitelijk onjuist. Uit de patentaanvraag van Owen Wilsen, jawel, de man achter de toiletrolhouder, blijkt dat het velletje van de rol wel degelijk bovenop hoort te hangen.

 

Het heeft trouwens voordelen, want als de toiletrol op deze wijze opgehangen is dan heb je de meeste ruimte om af te wikkelen. Ooit weleens te hard aan een vel getrokken van de wc-rol die verkeerd om opgehangen was? Daar zit ook geen natuurlijke stop op, die blijft zichzelf afwikkelen. Het schijnt ook dat je jezelf minder snel bezeert met het begin van de rol bovenop. Nooit opgemerkt, maar ik geloof alles wat mijn zaak bepleit.

 

Dan wil ik je tot slot nog even wijzen op van die toiletpapiercassettes die maar één vel per scheurbeurt afgeven. Want dat is misschien nog wel irritanter dan dat-ie niet van boven hangt.

 

Bron: Margriet.nl

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans