Diëten? Die eet dit en die eet dat

 

Na de zomer snel een paar vakantiekilootjes afvallen? In de bladen struikel je over de diëten.

 

 

Maar of ze ook werken? Ik ben jaren op dieet geweest en durf te zeggen dat ik best een ervaringsdeskundige ben. Man, man, man, wat begon ik altijd fanatiek. Om na een paar dagen toch weer af te haken. Herkenbaar?

 

1. Sappendieet.

Detoxen door de hele dag sapjes te drinken. Zou witte wijn ook onder druivensap vallen? Ik droomde van nootjes en vette patat. Als het maar zout was en dat ik erop kon kauwen. Niet te doen toch, dat je alleen maar mag drinken? Ik hield het nog geen dag vol.

 

2. Eiwitdieet:

Kip, eieren en groenten. En dan zo weinig mogelijk koolhydraten. Hmmmm?! Lastig hoor, voor zo’n broodfanaat als ik.

 

3. Brooddieet.

Nou, dan maar dit. Weet je nog? De hele dag alleen maar brood eten. Ik vond het geweldig. Want ik ben een enorme fan van brood en at dan het liefst een heel vers volkorenbrood. Was natuurlijk ook niet helemaal de bedoeling. Ik mocht maar zes sneetjes op een dag. Met niks erop. Zo ongezellig…

 

4. Ziekenhuisdieet.

De volgende poging. Het ziekenhuisdieet. Een crashdieet van jewelste. Wat ik me er nog van kan herinneren zijn de halve kroppen sla en de grote hoeveelheden yoghurt. Dat lustte ik vervolgens een jaar lang niet meer.

 

5. Montignac

Van meneer Montignac mocht je alles eten en vooral genieten van al dat lekkers. Hij dacht meer aan de glycemische index van koolhydraten. Hoe bedoelt u??? Het schijnt dat prinses Beatrix ook regelmatig aan het Montignaccen was.

 

6. Maaltijdvervangers

Een prachtig woord voor astronautenvoer, en dat was het ook: een zakje poeder, melk, en schudden maar. Met lange tanden kreeg ik het weg. Wel effectief, want door de geur van de vanilleshake die uren in mijn neus bleef hangen, had ik spontaan geen trek meer.

 

7. Sonja Bakker

Been there, done that, did not work. En je kent ze vast nog wel, de S.A.S.-dagen. De groeten met die eierkoeken…

 

8. Weight watchers

Punten tellen tot je een ons woog. Was het maar zo’n feest. Ik kende het puntenboekje op een gegeven moment van buiten. Het leek wel het Songfestival. Slagroomsoes? 8 punten!

 

Op een gegeven moment ben ik er maar gewoon mee gestopt. Ik vind alles nu eenmaal veel  te lekker om te laten staan. En nu is er nog meer om van te houden!

 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit