Deze sterrenbeelden zijn het meest gierig

 

Als ik ergens een hekel aan heb, dan is het wel aan gierigheid.

 

 

 

Mensen die ineens naar het toilet vertrekken zodra de rekening op tafel wordt gelegd, nooit een rondje trakteren en altijd druk in de weer zijn met geld besparen. Zelf geef ik veel te makkelijk geld uit, dus eigenlijk zou ik hier ook best meer op mogen letten, maar dat heb ik altijd nog liever dan bekend staan als vrek.

 

Maar hoe komt het nou dat sommige mensen een gat in hun hand hebben terwijl anderen het liefst geen cent uitgeven? Je raadt het al: dat zou zomaar eens in de sterren geschreven kunnen staan. Onderstaande sterrenbeelden zijn behoorlijke gierigaards.

 

Leeuw
Leeuwen eisen graag alle aandacht op en zijn vooral erg druk met zichzelf. Een ander trakteren op een drankje? Geen denken aan, de Leeuw vindt het meer dan terecht om getrakteerd te worden. En reken er ook maar niet dat op dat dit sterrenbeeld een poot uitsteekt wanneer er een groepscadeau geregeld moet worden, je mag al blij zijn als het Tikkie überhaupt betaald wordt. De Leeuw staat met stip op nummer één als het aankomt op gierigheid.

 

Steenbok 
Steenbokken zijn een ster in sparen en zullen er alles aan doen om die spaarrekening te laten groeien. Dit sterrenbeeld schiet dan ook liever niets voor, want stel je voor dat iemand niet terugbetaalt? Dat is de grootste angst van dit sterrenbeeld. Een avondje uit eten? Dat zit er niet in vrees ik, want de Steenbok stelt meestal voor om lekker thuis te koken; zo kunnen jullie flink wat geld besparen.

 

Stieren
Dit opportune sterrenbeeld ‘vergeet’ net iets te vaak om vrienden terug te betalen. Maar heeft de Stier zelf iets voorgeschoten? Dan ontvang je nog geen minuut later een Tikkie, zelfs al gaat het om een bedrag van 50 cent. Brrr.