Deze ouders hadden er geen zin meer in

 

Ken je dat? Zo’n dag dat je je kinderen wel achter het behang wil plakken? Meestal op een regenachtige zondagmiddag als er werkelijk nergens een vriendje te bekennen is.

 

Nou, die dagen heb ik met mijn pubertjes ook gehad hoor! Omdat ze uit verveling elkaar te lijf gingen. Of, en hier waren de mijne heel goed in, omdat ze zo enorm lamlendig op de bank bleven hangen: Mahaaaaam, mogen we dan nu eindelijk chips, Playstationen of binnen met vingerverf op mijn net gewassen ramen kliederen? Wanhopig zei ik dan weleens: ‘Vraag nu eens iets waar ik wel JA op ga zeggen.’

 

Mijn hemel, wat wilde ik dan graag mijn jas aantrekken en helemaal verdwijnen. Zoek het uit. Ik had dan zo geen zin meer in dat gejengel en gezeur.

 

Deze ouders in Frankrijk kennen dat gevoel. Maar in plaats van een oplossing te verzinnen, lieten zij hun kindertjes gewoon aan hun lot over.

 

Pa en moe moesten na hun scheiding ook de zorg voor hun twee zoontjes verdelen. Maar geen van beiden bleek daar veel trek in te hebben. Dus op een dag zette pa de kinderen bij moe op de stoep en verdween gewoon.

 

 

Toen moeders de jongetjes later die dag weer bij pa voor de deur wilde parkeren, was de beste man helemaal vertrokken.

 

Deze moeder dacht toen: ‘Nou, wat jij kan, kan ik ook’, en besloot de twee ventjes in pyjama bij het huis van pa te zetten en met de noorderzon te vertrekken. Een buurman die het allemaal zag gebeuren, schrok zich wezenloos en belde de politie. Toen die uiteindelijk de moeder van de kinderen aan de lijn kreeg zei ze doodleuk dat zowel zij als haar ex-man hun zoontjes ‘niet meer wilden’. 

Nou ja zeg. Dat doe je toch niet?! Ik had er ook weleens geen zin meer in. Heel eventjes dan hè.

 

Gelukkig zijn de jongetjes bij een lief pleeggezin ondergebracht, want deze mannetjes zijn natuurlijk veel beter af zonder deze ouders. Van de rechter moeten pa en ma nu een cursus volgen over verantwoord ouderschap. En kregen ze voor straf een heel dikke boete die naar de spaarrekening van hun kinderen wordt overgemaakt. Dat zal ze leren.  

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit