Deze kerstspecial van Death in Paradise wil je niet missen

 

Het is de beste serie van dit moment en dit is waarom.

 

 

Nog nooit van de serie Death in Paradise gehoord? Dan weet je niet wat je mist. Deze vrolijke misdaadserie op BBC First is al jaren een regelrechte hit. Hij zit vol typisch Britse humor en suspense en is opgenomen op het fictieve tropische eiland Saint-Marie. De Engelse Detective Inspector Neville Parker is door zijn werkgever naar dit kleine eilandje uitgezonden om een moord te onderzoeken, maar hij is niet bepaald fan van de tropen want hij is allergisch voor zon, zand en muskieten. In eerste instantie werkt hij tegen heug en meug samen met de lokale wetshandhavers die heel anders in het leven staan dan hij, maar al snel wordt hij dikke maatjes met zijn collega’s. Het nieuwste seizoen is inmiddels in volle gang en iedere nieuwe aflevering is weer smullen.

 

 

In de serie wordt de rechercheur geholpen door een​​ team van lokale politieagenten die hem graag op de hak nemen. In de afgelopen seizoenen zijn de slachtoffers die het team voor de kiezen krijgt op allerlei manieren aan hun eind gekomen en iedere keer weer weten ze de moord op te lossen. Door de jaren heen zijn er in de serie mensen neergeschoten, gewurgd, vergiftigd, de dood in geworpen, neergeknuppeld, geëlektrocuteerd of verdronken, maar rauw of luguber wordt het nooit. En hoewel iedere moord toch echt wel gruwelijk is komt hij nooit in beeld en zie je bijvoorbeeld alleen een open raam waar de dader door verdwenen is. De rest mag je er als kijker zelf bij verzinnen. Ook hebben de makers van de serie het nooit over huiselijk of seksueel geweld. En dat is waarschijnlijk de sleutel tot het succes.

 

 

Uiteraard is er ook dit jaar weer een kerstspecial gemaakt en deze wordt je op woensdag 27 december om 21:00 uitgeserveerd. Het is dan ook kerst in de Caraïben en Nevilles flamboyante moeder is in de stad. Het bevalt haar echter niet dat er bij Neville zo weinig gebeurt op romantisch vlak. Lukt het haar om haar hopeloze zoon in feeststemming te brengen? Ondertussen wordt een rijke zakenman dood aangetroffen op de bodem van een ravijn, terwijl zijn huisgast Debbie van de aardbodem is verdwenen. Wanneer Debbies wanhopige verloofde arriveert voor een reddingsmissie, ontdekt het team dat de ogenschijnlijk perfecte familie van het slachtoffer iets te verbergen heeft.

 

Beeld credits: BBC benelux

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit