Deze kerstcocktail past bij jouw sterrenbeeld

We moeten het een beetje gezellig maken deze kerst, dus dat betekent lekker thuis cocktails maken om de feestdagen een beetje op te fleuren. En hoe leuk is het als ieder een cocktail op maat krijgt?

 

 

Deze passen bij je sterrenbeeld, volgens jackandbeyond.com dan, want zij hebben er onderzoek naar gedaan.

 

Ram

 

Cranberry mimosa

 

De champagne sluit aan bij een bruisend karakter en de kleur rood past bij het pittige van de Ram.

 

Stier

 

Baileys

 

Stieren zijn rustiger, wat meer laidback en kunnen genieten van een romig en comforting drankje zoals Baileys. Laat je lekker in de kussens zakken, schud dat ijs in het glas een beetje heen en weer en kijk naar de mooie boom.

 

Tweeling

 

Buck’s Fizz

 

Tweelingen heten niet voor niets zo: ze hebben twee gezichten en daardoor ook meerdere interesses. Nadeel: ze kunnen zich niet heel lang focussen. Daarom is een Buck’s Fizz (champagne met een beetje sinaasappelsap) een zalig drankje voor sprankelende persoonlijkheden als zij. Pssst, ook lekker bij het ontbijt.

 

Kreeft

 

Glühwein

 

De Kreeft is huiselijk en heeft het graag knus en behaaglijk. Daar past een glas glühwein het allerbeste bij. De hele dag al lekker bezig zijn met het laten intrekken van de ingrediënten hoort daar ook bij.

 

Leeuw

 

Limoncello

 

De Leeuw is aanwezig in al zijn vormen. Een glas limoncello is als de Leeuw: het vult je in alle facetten. Maar pas op, Leeuw, te veel van de limoncello en je ligt tweede kerstdag alleen maar te slapen op je leeuwenrots.

 

Maagd

 

White Russian

 

Maagden zijn perfectionisten en pietjes precies. Wodka, sterke koffie en zoete room is de perfecte mix om hen in een bepaalde stemming te brengen, zonder zichzelf al te veel te verliezen. Want de controle houden is wel belangrijk, ook met kerst.

 

Weegschaal

 

Sauvignon Blanc

De Weegschaal verdiept zich in alles, en weet da natuurlijk ook veel van wijn. Daarom heeft hij liever echt een goed glas Sauvignon dan een cocktail. De Weegschaal gaat voor echt en puur, ook in het glas.

 

Schorpioen

 

Espresso martini

 

Zeg je Schorpioen, dan zeg je sensueel en geraffineerd. Een espresso martini matcht met hun persoonlijkheid. Krachtig, verfijnd en een tikje mysterieus.

 

Boogschutter

 

Sherry

 

De Boogschutter is avontuurlijk, reislustig (jammer, joh) en is een vat vol anekdotes. Schenk hem een glas sherry in en het startsein voor een avond mooie verhalen vertellen is gegeven.

 

Steenbok

 

Brandy

 

De Steenbok is altijd nogal duidelijk in waar hij naartoe wil. Een drankje mag dus niet de aandacht van de maaltijd afleiden, maar moet die juist versterken. Een Brandy zou daar perfect voor zijn. Ik zal het eens proberen…

 

Waterman

 

Tia Maria

 

De Waterman wil graag net even iets anders in wat hij doet. De Tia Maria haalt zomerse sferen naar boven en gouden zomeravonden waar we zo naar verlangen.

 

Vissen

 

Sneeuwbalcocktail

 

Vissen zijn dromers en willen een dito cocktail met alles erop en eraan. Advocaat, limonade en ijs. Cheers.

 

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach