Deze actrice deelde haar eigen naaktfoto’s

 

Niet voor haar eigen plezier. Nee, om haar hacker voor te zijn. En ik heb daarom heel veel respect voor haar.

 

Het zou je maar gebeuren, ooit heb je intieme foto’s gedeeld met iemand waar je van hield. Het was een moment van passie, en je liet jezelf er helemaal in opgaan. Opeens krijg je berichtjes van een onbekende man die jou al je naaktfoto’s stuurt en dreigt ze publiekelijk te delen. Voor de hele wereld om te zien. Wat doe je dan? Het overkwam Bella Thorne, een actrice bekend van onder andere ‘You get me’, ‘The Duff’, en ‘Blended’. En zo erg als het voor ons al zou zijn, is het voor haar nog tien keer erger omdat de hele wereld al met haar meekijkt naar elke move die ze maakt. Haar reactie? Ze was de hacker voor…

 

Ze deelde haar eigen naaktfoto’s op haar Twitter. Daarbij schreef ze: ‘Fuck jou en de macht die je over mij denkt te hebben. Ik ga hierover schrijven in mijn volgende boek.’ Ook schreef ze later: ’In de laatste 24 uur ben ik bedreigd met mijn eigen naaktfoto’s. Ik voel me vies, ik voel me bekeken,, ik heb het gevoel dat iemand hetgeen ik met een speciaal persoon wilde delen heeft weggenomen.’

 

Nu vraag je je misschien af: waarom heeft ze dat nou gedaan? Misschien was die man wel aan het bluffen. Zou hij het niet eens gedaan hebben. Haar redenering? ‘Te lang heb ik een man me laten gebruiken, ik ben het zat. Ik zet dit op Twitter omdat het mijn eigen beslissing is, nu kan je me niks meer afnemen. Ik slaap vanavond beter, wetende dat ik jouw macht over mij heb teruggenomen Je kan mijn leven niet controleren.’

 

Natuurlijk ga ik de tweet niet in dit artikel plaatsen. Want: privacy. En: is niet nodig. Maar het eerste wat ik dacht toen ik dit las was: You.Go.Girl! Wat een power. Hoe sterk moet je in je schoenen staan om dit te doen? Ik vind het zó knap en heb ontzettend veel respect voor Bella. Dit moet zo’n moeilijke keuze voor haar zijn geweest. Maar ze laat niemand haar lichaam gebruiken voor chantage. En daarom vind ik dat Bella een groot applaus verdient.

 

PS: Ja, misschien denk je al meteen ‘Waarom deelt ze dan ook naaktfoto’s? Dan vraag je er toch zelf naar?’ Daar reageer ik alvast op: leven en laten leven mensen. Alsof jij nooit bent meegesleept in een moment van passie. En: er zelf om vragen om bedreigd worden met je eigen naaktfoto’s, dat doet niemand… Dusssss. Respect voor Bella!

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.

Afbeelding van Danique van Leeuwenstijn