De week van Janny: De Grande Dame-rally

 

Het was een snelle week. En dat snel bedoel ik letterlijk én figuurlijk. Een week met lange dagen vol opnames en afspraken (waarover ik je binnenkort meer kan vertellen).

 

 

Toch zag ik best op tegen een Grande Dame-rally op zondag na die lange zesdaagse werkweek. Ik had ten eerste nog nooit een rally gereden en ten tweede wist ik dat ik een heel snelle auto tot mijn beschikking zou krijgen. Als dat maar goed gaat, dacht ik. Maar er was een lichtpuntje, wat zeg ik, een lichtbaken… Ik zou gaan rijden met mijn vriendinnetje Saskia, die een heel ervaren rallyrijder is. Als ik maar enigszins het gevoel zou hebben dat ik te moe was, zou zij gaan rijden en ik de route lezen, in plaats van andersom. Nu had ze al verteld dat als er iets is wat je hoofd helemaal leegmaakt het rallyrijden is. Je bent namelijk zo druk bezig met op de weg letten en alle opdrachten te verzamelen dat je aan niks anders kunt denken. Sterker nog, als we ook maar even gewoon wilden babbelen, dreigden we aanwijzingen te missen.

 

 

En ik moet ruiterlijk bekennen: het rallyrijden was fantastisch. Echt, ik ben meteen verslingerd. Wat was het leuk. Het begon al ‘s ochtends bij de vroege brunch van Zuiver bij de Porschegarage, met de uitleg over de dag door Janita Noorlander, de grote organisator achter dit event. Honderdvijftig fantastisch en heerlijk over the top geklede vrouwen, allemaal met snelle bolides en allemaal even enthousiast. Je kunt je er iets bij voorstellen: lekkere happen, muziek, een glaasje (ik water), veel lachen, babbelen en netwerken en toen naar de auto.

 

 

Saskia en ik kregen een  autowissel, de snelle BMW werd verruild voor een Alpha C4. Voor kenners het summum. Mijn reactie: topauto, maar (en dat is echt een vrouwending) geen plek voor tassen en hoeden en een instap waar je niet bij gefilmd wilt worden, laat staan bij het uitstappen. Maar wat reed hij stoer!

 

De rally ging van Leusden naar Doorn en van daaruit naar Karel V in Utrecht, waar een heerlijke tussenstop was, en toen door naar het eindpunt in restaurant De Hoefslag, waar ons nog meer lekkers en leuks wachtte.

 

 

 

Onderweg moesten we letten op letters langs de weg, kregen we fotoaanwijzingen én moesten we foto’s spotten en herkennen. Er stond een band verwisselen als proef op het programma (met wat aanwijzingen in 38 seconden), maar ook poseren met mooie sieraden, hoeden passen en foto’s maken.

 

Kortom: een meer dan fantastische verwen- en plezierdag, waarvan ik oprecht hoop dat ik volgend jaar weer van de partij mag zijn. En als je de kans krijgt… Hou de aankondiging in de gaten want het is zo leuk samen met een vriendin te doen!

 

 

 

Foto’s eten: Janny
Foto’s Grande Dame-rally: Julia Pelealu

 

 

Door: Janny van der Heijden

Janny van der Heijden draagt graag jurken, pakjes en hoge hakken. Bekend als stijlvol jurylid van Heel Holland Bakt en presentatrice van Landinwaarts, schrijft ze dagelijks over eten, drinken en koken en proeven. Dat doet ze elke zondag bij ons. Janny schreef verschillende kookboeken. Ze heeft twee zoons en is oma van twee kleindochters

Afbeelding van Janny van der Heijden