Allemaal door een gehaakt gordijn

 

Dat hoofd van mij houdt nooit op. Het een buitelt over het ander heen. Altijd, elke dag elke minuut. ‘Jij staat altijd aan’ noemen ze dat tegenwoordig.

 

Rijd ik laatst door een dorp ergens in de buurt. Zie ik ineens zo’n filet-gehaakt gordijn aan een koperen roede voor het raam hangen. Instant flasback… Er was een tijd dat ongeveer heel Nederland van die gordijntjes zat te haken en van die omslagdoek-poncho-achtige dingen met franje. Ik moest voor dat huis wachten omdat ik achter de vuilniswagen zat en ineens sloeg m’n associatie-geheugen op tilt. Benieuwd of jij dit ook hebt.
 
Zou er achter dat gordijn ook een citroengeranium staan?

 

En heeft de mevrouw die daar woont ook een pluchen tafelkleed als poncho?

 

Heeft ze ook een bamboeplant of kamerlinde?

 

Zou er nog een mobile hangen?

 

 
Het hield niet meer op in m’n hoofd

 
Patchoeli

 

Melanie

 

Chili con carne

 

Wally Tax

 

Midi-rok

 

Mary Quant

 

Psychedelische vloeistoflamp (die steeds van die bubbels maakt)

 

Scott McKenzie

 

Wierook, van die kegeltjes uit zo’n leuk doosje in verschillende kleuren

 

Franjetas en dito jas

 

Oranje-bruin-ecru beddensprei

 

Macramé-lamp

 

Musk-olie in zo’n miniflesje

 

Elly en Rikkert

 

Suède rokje met drukknopen

 

Verdronken Vlinder van jeweetwel

 

Tweedehands kanten bloesjes van de rommelmarkt

 

India-sjaals

 

Vetertje van leer om je voorhoofd

 

Jefferson Airplane

 

Jimi Hendrix op je pukkel in psychedelische letters

 

Woodstock
 

 

Woodstock?
 

 

Weet je dat dat in augustus vijftig jaar geleden is?  Er gaat een heleboel gebeuren, geloof ik. In elk geval een Peace, Love & Music-festival 17 augustus in Valkenburg.

 

Ga jij? Ik niet. Ik zie me niet op de nek van m’n man zitten zwaaien met blote borsten en de rest van de tijd hasj roken en peace en love bedrijven in het natgeregende modderige grasveld. Heb ik toen ook niet gedaan, dus waarom zou ik nu dan wel? Vorige keer ben ik alleen achteraf naar de film gegaan. Doe ik deze keer dan ook wel.

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska