De soorten zoenen die we krijgen in ons leven

 

Hebben jullie je ooit wel eens afgevraagd hoe lang we gemiddeld zoenen in ons leven?

 

 

 

Zo niet, dan heb ik hier alsnog het antwoord voor je: 20.000 minuten lang, oftewel: twee weken. Dat is toch best weinig op een heel mensenleven? Zeker als je je bedenkt dat je eerste zoen waarschijnlijk een eeuwigheid geleden plaats vond. Daarbij is de kans groot dat een hoop zoenen niet eens meer in je geheugen geregistreerd staan, vandaar misschien ook juist dit (niet helemaal kloppende) resultaat.

 

Goed, in ieder geval krijgen en geven we in ons leven een hoop kusjes. Het begint natuurlijk bij die eerste onvergetelijke zoen en eindigt (hopelijk) bij de liefde van je leven. En daartussenin? Tja, waarschijnlijk heel wat ongemakkelijke kussen waar je liever nooit meer aan denkt.

 

Om je geheugen een beetje op te frissen deel ik hierbij de verschillende soorten zoenen, die we vast en zeker allemaal herkennen.

 

1. De eerste zoen
Die eerste kus vergeet je natuurlijk nooit meer, tenzij je hem hebt verdrongen. Je keek er zo lang naar uit en dan ineens is het zover: happend, zoekend en vol spanning ben je aan het ‘zoenen’. Je hebt werkelijk waar geen flauw idee wat je aan het doen bent, maar één ding is zeker: na deze kus ben je officieel ontgroend.

 

2. De wasmachinezoen
Dit soort zoenen heb ik altijd als erg onprettig ervaren. Ik gok dat het woord ‘tongen’ hiervan afgeleid is, aangezien je daar bij deze kus niet omheen kan. We hebben allemaal vast wel eens zo’n vreselijke kus meegemaakt, waarbij iemand je als een bezetene zoent, vergelijkbaar dus met een wasmachine. Ik moet meteen denken aan de hockeyfeestjes waar ik vroeger naartoe ging, daar vonden dit soort kwijlerige taferelen vaak plaats. Brrr.

 

3. De French kiss
Dit is absoluut mijn lievelingskus. De French kiss is vol passie en tegelijkertijd teder, romantisch en liefdevol. Het is de perfecte filmkus, waar we allemaal bij wegsmelten.

 

4. De verliefde kus
Zoenen met iemand terwijl je vlinders in je buik voelt is het beste wat er is, zeker die eerste keer wanneer je beseft dat je écht verliefd bent. Deze kus is giechelig en gelukkig makend, misschien wel nóg beter dan de French kiss.

 

5. Kus op je voorhoofd
Een kus op je voorhoofd kan wonderen doen wanneer je verdrietig bent. Vroeger als kind kreeg je hem al van je ouders, dus misschien dat deze kus daarom zo’n fijn en veilig gevoel geeft. Zelf verander ik altijd meteen weer in een klein meisje wanneer mijn geliefde m’n voorhoofd kust.

 

6. De vluchtige kus
Deze herkennen jullie jammer genoeg ook vast wel: de vluchtige kus waarbij je iemand niet wilt afwijzen en tegelijkertijd totaal geen behoefte hebt aan een zoen met de desbetreffende persoon. Vaak zo’n moment in de bar vlak voordat je naar huis gaat, onder het mom van: dan kan ik er daarna vandoor. Natuurlijk is dit de allerslechtste reden om met iemand te zoenen, dus ik mag hopen dat we dat allemaal nooit meer doen.

 

7. De nepkus
Wanneer je iemand begroet en er absoluut geen wederzijdse klik is vindt de nepkus plaats. Hierbij doe je alsof je elkaar op de wang kust, maar eigenlijk is het niets meer dan een aanraking tussen twee wangen; je lippen houd je namelijk stijf op elkaar. Dit is de meest afstandelijke kus van allemaal.

 

8. Bijt-op-de-lip-zoen
Tot op zekere hoogte is deze zoen fijn, eigenlijk alleen maar wanneer je iemand écht ziet zitten en je niet tot bloedens aan toe wordt gebeten. Ben je niet helemaal weg van iemand of ken je de persoon in kwestie nauwelijks? Dan wordt deze kus vaak opgevat als creepy en valt hij helaas in dezelfde categorie als de wasmachinezoen.

 

9. Luchtkus
Last but not least: de luchtkus. Oké, deze telt misschien niet helemaal, maar toch wil ik hem even benoemen. Naar vriendinnen toe is de luchtkus heel liefdevol, maar je kan hem dus ook erg goed inzetten om iemand duidelijk te maken dat je géén interesse hebt. Dat vind ik het mooie aan deze kus: het is een liefdevolle begroeting en een middelvinger tegelijkertijd.

 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com