Zo vaak per week maken de gelukkigste koppels ruzie

zo vaak maken koppels ruzie per week

 

Is alles altijd zoet en schattig bij jullie thuis? Nooit een keer felle bonje met je lover?

 

 

 

Dat is niet best. Want ruziemaken zou goed zijn voor je relatie, aldus experts. Het is inderdaad bewezen in een onderzoekje: wat donderwolken in de relatie zijn hartstikke goed.

 

Minstens 7 keer

De stellen die namelijk minstens 7 keer per week een felle discussie hadden waren juist het gelukkigst. De stellen bij wie er nooit eens een discussie plaatsvond waren juist minder happy samen. Als je namelijk gewoon zegt wat je te zeggen hebt, ben je uiteindelijker eerlijker naar elkaar toe. Je geeft aan wat je belangrijk vindt in het leven en je partner andersom ook. Je laat jezelf in de relatie zien en dat is maar wat belangrijk op de lange termijn.

 

Maar er zijn wel bepaalde dingen die gelukkige stellen anders doen dan andere, als ze dan ruzie hebben. Zo laten ze de ander wel goed uitpraten, doen ze beiden hun verhaal en luisteren ze naar de ander. Kijk ook gewoon eens oprecht in de spiegel. Zo maak je volgens psychologen het beste ruzie met je partner:

 

  1. Luister naar de ander, laat diegene uitpraten
  2. Doe je eigen verhaal
  3. Hou het bij het hier en nu: haal geen oude koeien uit de sloot
  4. Zoek naar een compromis
  5. Houd de ruzie tussen jullie en deel niet alles met vriendinnen
  6. Geef het wat tijd en praat na een nacht slapen weer verder
  7. Geef het toe als je fout zit (dat weet je zelf best)
  8. Accepteer en vergeef , en zeg zelf ook eens gewoon sorry voor je gedrag. En dan kussen en schluss.

 

Doe het gewoon
Uiteindelijk is geen enkele relatie perfect, ook die van jullie niet. En ruzie hoort erbij. Je leven opeens delen met altijd dezelfde persoon, dag in dag uit, in welke levensfase dan ook: dat is niet niets. Je verandert en je partner verandert ook. Het is niet gek dat je weleens, nou ja, gek wordt van elkaar. Let it be. Maak ruzie, mopper, schreeuw, doe boos en huil. Het lucht op. Kun je daarna weer met een blauwe lucht verder.

 

Bron: Bustle

 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com