Ik zei het niet hardop, maar het schoot er bijna uit

 

Bang dat ik dan voor gek versleten word. Of erger. Maar ik weet wel wie de schuldigen zijn: Ed en Willem Bever.

 

 

 

De cv-ketel stopte ermee. Nou vermoedde ik al een paar dagen zoiets, want de radiatoren bleven maar koud, dus ik had al gekeken of er geen waarschuwing op die ketel stond, maar niks. Mooi, dan lag het dus aan het warmere weer. Totdat vrijdagavond m’n man het ineens koud kreeg. Wij naar de cv-ketel in de schuur, en jawel, toch iets aan de knikker.

 

Dan moet er eerst van alles opzij. Echt georganiseerd in de schuur zijn we namelijk niet. Ik ben weleens jaloers op van die stellen die van kelder tot vliering alles strak voor elkaar hebben. Zo’n huis waar VT Wonen zo binnen kan stappen met de camera’s. Ons huis tijdens onze vakantie aan zo’n stel uitlenen? Dat ze even orde scheppen terwijl wij weg zijn? Een doe-vakantie zeg maar?

 

Ik werd om een waterpomptang gestuurd. Bij zo’n opgeruimd stel hangt alles op z’n plaats, tekeningetje van het stuk gereedschap op een gaatjes-wandje, naampje op een stickertje erbij. Maar goed… waterpomptang. Ik neem er twee mee waarvan ik vermoed dat ze het zijn en toch ook maar een andere, me afvragend of dat misschien dan de combinatietang is, ondertussen Ed en Willem Bever in m’n hoofd. Hup daar is Willem… etc. Maar hardop zeggen dat ik ook de combinatietang maar gelijk meegenomen heb doe ik niet. Bang dat ik voor gek versleten word. Ik heb namelijk geen idee welke van de twee de waterpomp- of de combinatietang is. Ik geef ze gewoon even alledrie aan. Deze werden meteen gepakt:

 

 

Weet jij het altijd precies? Of blijf je uit de buurt als er iets gerepareerd moet worden? Ik wil het begrijpen en ook zelf kunnen, eventueel de helpende hand reiken, dus sta er met m’n neus bovenop. Dat waterpomptang-probleem heb ik niet voor de eerste keer. Vandaar dat ik het nu even google en opschrijf. Hopend dat het bij mij beklijft en dat onder m’n lieve lezertjes ook iemand is die hier iets mee opschiet. Ik wil ook meteen weten waarom zo’n ding zo heet.

 

Komt ie:

 

De waterpomptang, als grijptang met verstelbaar scharnier, werd oorspronkelijk gebruikt op de stopbuspakkingen (asafdichtingen) van waterpompen van auto’s – vandaar dus die naam waterpomptang. Stopbuspakkingen en asafdichtingen, snap je wel? Ik ook niet.

 

En natuurlijk zocht ik meteen uit of die andere dan de combinatietang was. Mooi niet. Een combinatietang is een heel simpel tangetje, waarmee je dingen af kunt knippen en dingen stevig vast kunt houden. Dus maar even verder gegoogeld hoe hij dan wel heet. Want stel dat ik hier een keer om gestuurd word…

 

 

Bako. Hm. Wist ik eigenlijk wel. Is helemaal geen tang maar een verstelbare sleutel. Hij is er trouwens ook in chocola zag ik Misschien een leuk ideetje voor in een schoen straks.

 

Over leuke ideetjes gesproken

 

Zin in een kunst- en stad-uitje? Dan moet je hier eens naartoe: de Affordable Art Fair. Open van 26 tot en met 30 oktober. Wie weet heb je daarna ineens een leuk nieuw kunstwerk in huis.

 

 

 

Best leuk toch, iets nieuws aan de wand nu de ovenschotelmaanden eraan zitten te komen? Bij mij wordt het vanavond pittig gehakt, bleekselderij erop, dan aardappelpuree, laagje kaas en bakken maar. Of zal ik nog een laatste bbq’tje doen? Het kan misschien nog net.

 

Geniet van deze nieuwe week en van onze eigen ‘Indian summer’!

 

Liefs van Franska

 

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska