De jongste uit het gezin is volgens onderzoek het grappigst

 

Kijk, dit is nou een onderzoek naar mijn hart. Ik ben namelijk de jongste in mijn gezin en ik vind mezelf hi-la-risch.

 

 

 

Mijn zes jaar oudere broer vindt dat echter ook van zichzelf en dat zorgt van tijd tot tijd voor redelijk wat discussies. Wie is er grappiger? Een gemeenschappelijke vriend van ons heeft ooit gezegd dat ik dat was, geen discussie, en daar teer ik nog steeds op. Nu kan ik ook dit onderzoek onder z’n neus duwen, want het is gewoon wetenschappelijk bewezen.

 

Dit onderzoek werd uitgevoerd door YouGov in 2015. Wat ik wel weer opvallend vind aan dit onderzoek is dat ze het aan de kids zelf hebben gevraagd: wie is er grappiger? 46 procent van de jongsten zei dat zij dat waren tegenover 36 procent van de oudsten. Eerlijk, niet het meest waterdichte onderzoek. Beter hadden ze allebei de kids een stand-up show laten doen en dan meten om wie het hardst werd gelachen.

 

Dit onderzoek werd trouwens gedaan onder 1782 mensen, die hun familieleden moesten ‘raten’ op bepaalde karaktereigenschappen. Opvallend: de jongsten van het gezin gaven vooral aan zichzelf het grappigst te vinden, maar veel van de oudsten gaven deze eer ook aan de jongsten. Je zou ook kunnen concluderen dat de jongsten uit een gezin vooral een tikkeltje arrogant of extreem zelfverzekerd zijn, maar dat is dan weer een minder leuke uitkomst.

 

Wat de jongste van het gezin nog meer als voordelen heeft? We zijn vaak de favoriet van onze ouders, we zijn relaxter en makkelijker in de omgang. De oudsten hebben meer verantwoordelijkheidsgevoel, zijn succesvoller, meer georganiseerd en zijn meer familiemensen. Hmm. Nou goed, wij hebben onze humor.

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer