De halve finale van Heel Holland Bakt

 

Ook een traantje gelaten vorige week toen Cas de tent moest verlaten? Ik wel hoor. Ook al hadden we de opnames al lang achter ons en had ik in de tent al een traantje gelaten.

 

 

Bij het terugzien ging ik weer. Ik geef het toe, ik ben een weekdier. Echt. Want ook al zal iedereen begrip hebben voor de uitslag, dat maakt ‘m niet minder moeilijk. Met pijn in ons hart moesten we hem laten gaan.

 

Ik weet nog exact het allereerste moment dat Cas op de dag met de bijna zeshonderd taarten bij mij in het tentje kwam. Een stralende stroom van energie kwam er binnen, samen met Lieke, wier handen als zijn oren bleken te fungeren. Verwachtingsvol. Met een geweldige taart, rode blosjes en ogen die zich aan me vastzogen om te zien wat mijn reactie zou zijn. Mijn eerste gedachte bij zijn ondeugende blik was: Prins Harry! En wat heeft Cas het waargemaakt. Koninklijk met een kwinkslag. Altijd vrolijk, altijd helemaal authentiek en onverwacht. Met geweldige inzet en nooit chagrijnig. Wat kun je soms snel van iemand gaan houden hè? En ik ben zo superblij dat Cas nu een eigen miniserietje krijgt bij omroep MAX: Bak mee met Cas. Ik weet nu al dat ik geen aflevering wil missen. En hoewel Cas de halve finale niet gehaald heeft, voorspel ik hem een mooie bak-toekomst. Want hij heeft écht enorme kwaliteiten en, dat is misschien nog wel belangrijker, hij is superorigineel. Niet voor niets brachten zijn baksels altijd direct een glimlach op mijn gezicht. En hoe leuk is dat. Nog geen hap genomen en toch al blij! Oké, oké, hij mag misschien wel leren iets netter te gaan werken, maar dat is eenvoudiger aan te leren dan een goede smaak, originaliteit of bakken. Dus Cas, ook al heb je de halve finale niet gehaald, voor mij ben je een echte winnaar!

 

En dan nu de halve finale. Voor het eerst in de hele serie eentje met alleen maar vrouwen. Vrouwen die in alle opzichten aan elkaar gewaagd zijn. We hebben het ze niet makkelijk gemaakt. De signatuuropdracht is er één om er goed in te komen en bovendien een favoriet van me… notentaart. De technische opdracht is een heel moeilijke. Eén die de droom van de finale letterlijk en figuurlijk kan doen instorten. 

 

 

Een gebakken kaartenhuis! En we eindigen in stijl, met een kunstwerk als taart. Of een taart als kunstwerk. Wat zeg je eigenlijk? Nou ja, we gaan t zien…

 

Ps:  Je begrijpt wel waarom mijn hakken rechtsonder in beeld liggen hè? Die zijn in de tent wel te doen, maar in het gras…

 

IMG_5175.TRIM

Cas doet voor hoe je ‘Janny’ zegt in gebarentaal

IMG_5189.TRIM

Hij doet Janny even na, als ze proeft.

Door: Janny van der Heijden

Janny van der Heijden draagt graag jurken, pakjes en hoge hakken. Bekend als stijlvol jurylid van Heel Holland Bakt en presentatrice van Landinwaarts, schrijft ze dagelijks over eten, drinken en koken en proeven. Dat doet ze elke zondag bij ons. Janny schreef verschillende kookboeken. Ze heeft twee zoons en is oma van twee kleindochters

Afbeelding van Janny van der Heijden