Romige pasta aubergine

 

 

Deze lekkere en snelle pasta is wat we willen op zo’n koude dag.

 

 

Dit heb je nodig

 

Voor 4 personen

·      400 g schelpjespasta

·      1 grote aubergine

·      1 kleine rode ui

·      2 knoflooktenen

·      Peper en zout

·      Optioneel: wat verse rode peper of chilipeper (molen)

·      150 ml room

·      Een handje verse basilicum

·      Parmezaanse kaas

 

 

Zo maak je het

 

Kook de pasta al dente. Snijd ondertussen de aubergine in kleine blokjes. Doe een scheutje olijfolie in een pan en doe de aubergine erbij. Roer af en toe even en zorg ervoor dat het niet aanbrandt. Snijd de ui en knoflook fijn en voeg toe aan de aubergine. Breng op smaak met wat peper en zout. Doe er wat chilipeper bij (erg aan te raden als je wat meer smaak wilt en van een beetje pittig eten houdt). Laat nog even pruttelen. Wanneer de pasta klaar is, voeg je deze toe aan de aubergine, samen met een scheut kookvocht (uit de pasta pan). Voeg de room toe en roer alles door elkaar. Serveer de pasta met fijngesneden basilicum en Parmezaanse kaas.

 

Buon Appetito!

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares