Tien jaar Second Love. Want ‘flirten is niet alleen voor singles’.

 

‘De boel spannend houden’, dat is kortgezegd waar het om draait bij Second Love.

 

 

Onder het motto dat flirten niet alleen voor singles is verwierf Second Love in de tien jaar van haar bestaan zo’n slordige 910.000 leden. Tel uit je winst: 910.000 gehuwden of anderszins gebonden lieden, die een potje seks met een ander – vooral voor de spanning en om even te ontkomen aan de huwelijkse sleur – niet schuwen en die geen enkele reden zien om hun partner hierin te kennen. Het is vooral dat stiekeme dat van Second Love de waarschijnlijk meestomstreden datingsite van deze tijd maakte. Ironisch genoeg dankt de site haar bekendheid en succes vooral aan de Staatkundig Gereformeerde Partij die fel gekant is tegen ‘buitenechtelijk flirten’ en dat bij de oprichting van de site ook allesbehalve onder stoelen of banken stak. Voor oprichter Erik Drost had het niet beter kunnen verlopen. Want zonder de SGP-anticampagne was hij never nooit zo groot geworden als nu, vermoedt hij.

 

‘De boel spannend houden’, dat is kortgezegd waar het om draait bij Second Love. Daarbij realiseert Erik Drost zich best dat mensen ‘in een ideale wereld eerlijk zijn tegen elkaar’. Maar ach, ‘we leven nu eenmaal niet in een ideale wereld, toch?’ Vreemdgaan wordt door de meesten weliswaar gezien als moreel onjuist, maar – en wat dat betreft liegen de cijfers er in de wereld van Drost niet om – toch doen we het massaal. Steeds vaker en vaker.

 

Volgens Drost is het zelfs ondenkbaar en onmogelijk dat iemand níet openstaat voor een geheime affaire, en in die behoefte voorziet hij: ‘Ik zorg er enkel voor dat mensen die vreemd wíllen gaan hun ei kwijt kunnen.’ Oké, misschien geeft hij net dat duwtje in de rug, maar meer echt niet. Vreemdgegaan waren deze mensen sowieso. ‘En als je toch besluit te liegen, kun je beter vreemdgaan met iemand die ook bezet is en alleen maar zoekt naar seks en niet naar liefde.’

 

Ik weet het zo net nog niet, met die aannames van meneer Drost. Want weet je wat? 65% van de Second Love-leden beleeft volgens zijn zeggen blijkbaar al genoeg spanning aan het online rondneuzen en maakt verder niet eens een afspraak!

 

 
Dat maakt dat er maar 318.500 leden zijn die het vreemdgaan via Second Love praktiseren. Zou meneer Drost misschien wel voor eigen parochie preken?

 
Hoe dan ook gaat zijn stelling dat ‘íedereen openstaat voor een geheime affaire’ in ieder geval niet op. Ik zou namelijk zo al tig voorbeelden kunnen noemen van niet-vreemdgangers. Jij?

 

Bron: Nieuwe Revu

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans