deel 78

Charlotte & Tom

Charlotte en Tom zijn allebei nog niet zo lang gescheiden en via internet op zoek naar een nieuwe liefde…

 

Van: Tom

Aan: Charlotte

Onderwerp: Jeetje!

 

Inderdaad bijna tachtig. Dat moeten we vieren. Mijn afspraak is verzet naar volgende week donderdag. Dus wij gaan de kroeg in? Hoe laat?

 
Fijn toch, zo’n shrink. Maar je moet eens opletten: ze bevestigen alleen dingen die je zelf aandraagt, of waar je zelf al de mogelijke oplossing voor hebt gevonden. Geweldig, toch? En wat rukt deze meneer/mevrouw per uur? Natuurlijk zetten ze je ook aan het denken en dat helpt je over de drempels, dus er zitten echt wel goede kanten aan, maar ik hou van relativeren.

 
Mijn ‘lot’ in haar handen, ja, en daar moet ik dan ook heel reëel in zijn. Net als met jouw werk moet ik niet te snel van stapel willen lopen. Frustrerend eigenlijk, hè, als je zo’n doelgericht persoon bent. Op en top Ram, gelukkig heb ik nog een beetje van de precisie en terughoudendheid van Maagd.

 
Borreltijd (!), dus ik pak effe een bier. Net terug van mijn afspraak. Een zeer geanimeerd en bevestigend gesprek. Komt er wat uit, absoluut. Op korte termijn, absoluut niet.

 
Leuk, de aanvliegroute voor Schiphol gaat weer over dit appartement. Ik zie nu zo’n rits van die lichtjes aan de hemel, het lijkt wel Kerstmis! Waar sommige mensen vreugde uit kunnen putten…

 
Trouwens dat daten ligt helemaal stil. En bij jou? Ik heb er volgens mij nog vijf uitstaan, maar nop-nop-knor. Volgens mij doe ik iets verkeerd, misschien iets te overmoedig/doelgericht/doortastend. Als ik nu bijvoorbeeld die mail aan Jet teruglees, dan denk ik: heb ik dat geschreven? Geen wonder dat ze niet reageert. Geen opening, nee, ik was hèt voor haar. Misschien moet ik me even op mijn aanpak bezinnen.

 
Kus,
Tom

 

Lees hier de vorige aflevering

  

Lees hier alle afleveringen