deel 7

Charlotte & Tom

Barbara, die eigenlijk Charlotte (39) heet, en Tom (47) zijn allebei nog niet zo lang gescheiden en via internet op zoek naar een nieuwe liefde…

 

Van: Charlotte

Aan: Tom

Re: Heel heel leuk…

 

Het damesdiner was heel fijn, maar wat een wijn tot een uur of vier…

 

Jouw vrijdagavond klinkt ook goed, met je gekke dochters en diepzinnige zoon. Goed hé, dat tot tranen toe geroerd kunnen worden. Ik heb het zelfs weleens als ik Hendrikje van school haal, dan kan ik haar hele klas wel opvreten, zo lékker vind ik dat vijfjarige spul met hun verhalen en gedoetjes.

 

En ja, Love Actually, daar moet natuurlijk steeds weer een traantje bij weggepinkt worden… Ik ben trouwens over de gekste dingen sentimenteel, gaat soms wel ver. Op mijn afstuderen waren bijvoorbeeld drie onderwijzers van mijn lagere school gekomen met een groot boeket met een kaartje met daarop: ‘Gefeliciteerd, de grondleggers’, dat raakte me diep.

 

Een van de mooiste momenten van mijn leven was toen ik op een prachtige meidag met vrienden met de wind in de rug van Amsterdam naar Rotterdam gezeild ben en vanaf zee mijn eigen stad binnenkwam, ik mocht als superzeilkneus zelfs even aan het roer, zo stoer was dat.

 

Over de gekste dingen kan ik heel sentimenteel zijn, gaat soms wel ver

 

Die afspraak gaat echt niet lukken. De komende dagen ben ik namelijk fulltime in Rotterdam. Vanavond heb ik drie logees, mijn beste vriendin uit Amerika met haar kinderen, die ik morgenochtend vroeg naar Schiphol moet brengen. Daarna met Hendrikje door naar Rotterdam, waar ik haar aflever bij mijn ouders, want Anna is tien dagen naar huis (liften, ik hoop dat ze aankomt). Woensdag vrij, terug naar Amsterdam, en de verjaardag van Hendrikjes vader vieren.

 

Maar maandag over een week is prima. Wel balen, want nu moeten we nog een volle week door zien te komen… Ik heb een goed gevoel over je, Tom, op papier lijken we prima bij elkaar te passen. Nu afwachten hoe dat in real life zal zijn…!

 

Zullen we in de tussentijd nog maar wat zin en onzin mailen en alvast bedenken wat we zouden kunnen afspreken? Wat ik trouwens opmerkelijk vind is dat we internet allebei gebruiken als medium voor een ‘ouderwetse’ correspondentie. Niets afkortingen of onzorgvuldige zinnen. Ik heb een gruwelijke hekel aan slordig taalgebruik. Zelfs als ik sms gebruik ik punten en komma’s.

 

Fijne dag, ik ga nu even de kip maken voor vanavond en dan vindt om zeven uur de invasie plaats, met zus van vriendin en vrienden die haar nog even gedag komen zeggen. Pfff… eigenlijk wil ik gewoon vroeg naar bed!

 

Liefs & tot snel,

 

Charlotte

 

Lees hier de vorige aflevering

Lees hier de volgende aflevering 

Lees hier alle afleveringen