deel 232

Charlotte & Tom

Charlotte en Tom zijn allebei nog niet zo lang gescheiden en via internet op zoek naar een nieuwe liefde…

 

 

Van: Tom

Aan: Charlotte

Onderwerp: Lig je lekker in het Hilton?

 

Ik mis je! Een hele dag zonder jou, nou dat werkt dus niet. Je hebt natuurlijk een mooie jongen op de sportschool ontmoet en ligt nu als een soort John Lennon en Yoko Ono in het Hilton om de hoek. Peace for the world and beyond. Er is net nog een nieuwe platenoïde voorbij Pluto ontdekt, dus dat wordt een hoge hotelrekening, lijkt me.

 

Ik heb vandaag een uitstekende dag gehad. Die afspraak vanochtend ging me goed. Een éénvrouwsdelegatie. Flabbergasted was ze. Ze keek voor het eerst naar het scherm en riep ‘jeetje’, ze wist nog niet wat ze eigenlijk zag. En toen zijn we aan de slag gegaan, en naarmate we er dieper op ingingen en zij door kreeg waar ze naar zat te kijken, en wat het betekende, zag ik dat bij haar de raderen begonnen te draaien. Zo van: als ik dat en dat erbij stop kan ik dat en dat verkrijgen. Ja. Dus die ligt wakker vannacht om na te gaan wat ze er allemaal mee kan doen. Over twee weken komt ze weer hier, en dan neemt ze meer mensen mee. Yes!

 

‘Hunkeren’, ja da’s een heel apart woord. Dat zijn ook typisch van die Nederlandse woorden die geen vertaling kennen. Ze zeggen dat Engels altijd zo’n compacte taal is, klopt, maar als het over emoties gaat is Nederlands veel krachtiger. Misschien dat daarom de Angelsaksische wereld er qua emoties anders uitziet. Koeler, zo van jeetje moet ik al die woorden gebruiken om te zeggen wat ik bedoel, ten opzichte van zakelijker, waar ze veel meer krachtige woorden hebben vergeleken met het Nederlands. Turbotaal is allemaal Engels geïnduceerd, lekker efficiënt en ontdaan van emoties. Typisch toch? ‘Hunkeren’ is een mooi woord. Het geeft zoveel aan. Goed, ik zit weer op mijn filosofische stoel. Moet af en toe ook even, alles op een rijtje zetten. Dus met huilen tijdens RTL Boulevard, je had helemaal gelijk. Er moest iets uit. En dat is er ook allemaal uitgekomen. Is het echt alles, no way. Zoiets gaat met golven. Ik voel me redelijk in de ‘overgang’, ik heb dan wel geen hot-flashes, maar emo-flashes. Spontaan uit het niets, zo lijkt het. Instantaan en vaak om niets. Out-of-the-blue, en daar zijn ze. Flash. Dus we hebben nu de flash-flirt, de flash-date, een hot-flash en de emo-flash. Het weegt tegen elkaar op.

 

Ik ga je nu bellen, want ik wil weten hoe het met je gaat.

 

Kus,

Tom

 

Lees hier de vorige aflevering

  

Lees hier alle afleveringen