deel 147

Charlotte & Tom

Charlotte en Tom zijn allebei nog niet zo lang gescheiden en via internet op zoek naar een nieuwe liefde…

 

Van: Charlotte

Aan: Tom

Onderwerp: Geschrokken spieren

 

Mijn moeder heb ik laatst verteld over onze date en de honderd mailtjes die daarop gevolgd zijn. Gewoon het plezier dat we daaraan beleven en de vriendschap die ontstaan is. Dat vindt ze interessant, voor haar toch een andere wereld.

 
Man, wat een dag! Maar ik voel me, ondanks alle activiteiten, best opgewekt, dus dat is een goed teken. Eerst de schoonheidsspecialiste, pure verwennerij, lekker ‘leggen’, daarna het sporten, viel ook best mee, eigenlijk had ik er wel plezier in. Heb mezelf de luxe van tien keer trainen met een personal trainer veroorloofd voor een exorbitant bedrag, maar het is wel een stok achter de deur en ik vind dat ik het verdien, na alle jaren van me dingen ontzeggen omdat ik dacht dat ik het niet waard was.

 
Bram en ik zijn het eens: het zit er niet in tussen ons. Wel heb ik vannacht wakker gelegen van hem, want hij vertelde me een schokkend verhaal over zijn kinderen. Zijn zoon schijnt af en toe nogal hardhandig aangepakt te worden door de nieuwe vriend van zijn ex (blauwe plekken enzo). Toen ik hem vroeg waarom hij ze daar dan niet onmiddellijk weghaalt, antwoordde hij doodleuk dat hij daar geen ruimte en tijd voor heeft. Pardon?

 
Verder heeft Bram, net als veel mensen, een soort aangeboren aversie tegen kakkers, hockey, tennis en golf, je kent dat wel. Dat viel me al op door de manier waarop hij reageerde toen hij hoorde dat ik in Leiden gestudeerd heb, kreeg ie ineens een aardappel in zijn keel. Gaat niet werken. Al was het alleen maar omdat ik het gefrustreerd vind om op je veertigste nog met zulke puberale vooroordelen rond te lopen.

 
Ga nu mijn geschrokken spieren in een warm bad doen, want die zijn zich vandaag lam geschrokken en met een boek naar bed, zo opwindend. Morgen naar de zonnebank, naar de kapper en hippe sportkleren kopen, man, word ik een lekker ding! Wat weet je trouwens zeker als Paula positief op je mail reageert? Je bent wel een verliefde kleuter hoor: ‘lief toch? En dat ’s morgens als ze wakker wordt… blabla’.

 
Dag hoor, leg een doorgesneden ui naast je bed, is goed voor de slijmvliezen…

 
XC

 

Lees hier de vorige aflevering

  

Lees hier alle afleveringen