Dat WhatsApp dit niet eerder bedacht heeft

 

Ken je dat: overal in je huis liggen lijstjes en toch vergeet je de helft. Met deze nieuwe functie in WhatsApp is dat voortaan verleden tijd.

 

 

In mijn keuken hangt een enorm schoolbord waarop ik alles schrijf wat ik niet moet vergeten. Koffiefilters, nieuwe batterijen, het opzeggen van m’n sportschoolabonnement of dat ik alvast kerstkaarten moet kopen.

 

Maar als ik dan in de Appie sta, weet ik wel dat ik nog iets in m’n mandje moest kieperen, maar wat ook al weer? En dat sportschoolabonnement blijft maar doorlopen omdat ik dat mailtje nog steeds niet heb gestuurd. En zo kan ik nog wel even doorgaan met dingen die ik nog moet doen, maar steeds vergeet.

 

Daarom vind ik deze nieuwe functie in WhatsApp helemaal geweldig. Hij heet ‘Message yourself’ en is eigenlijk een digitaal notitieblok. Zoiets als die gele plakkertjes die ik ook overal in huis heb hangen. Hier kan ik voortaan alles opschrijven wat ik niet moet vergeten en zo heb ik het dus altijd bij de hand. Het is een to-do-lijstje en dagboek ineen. Hartstikke handig en hartstikke nodig voor zo’n hopeloos geval als ik.

 

De nieuwste update van WhatsApp waarin deze functie is verwerkt komt de komende weken beschikbaar en is echt supersimpel om mee te werken. Als je WhatsApp opent kun je een nieuwe chat starten door op het icoontje rechtsboven in het scherm te klikken. Daar zie je bovenaan de lijst met contactpersonen je eigen naam staan en als je daarop klikt kun je een privéchat met jezelf starten. Dat ze dat nou niet eerder hebben bedacht. Wat mij betreft is dit de beste uitvinding sinds de paperclip!

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit