Geen zin in voetbal op tv? Dan wil je deze film niet missen

 

Ben je net als ik een “voetbalweduwe”, met een man die alle WK-wedstrijden wil zien? Dan heb ik een dikke filmtip voor je die veel spectaculairder is om te kijken.

 

 

 

Afgelopen week had ik het bij de tweede wedstrijd al helemaal gehad met het WK voetbal. Maar met een meneer die alles wil zien, moest ik plan B uit de kast trekken. Lang leve Netflix, en laat daar nou een parel op staan die je gezien moet hebben! Hij is al een paar dagen trending en dat is echt niet voor niks.

 

The Wonder is een fascinerende film die gaat over de elfjarige Anna O’Donnel in een kleine, vrome gemeenschap in de Ierse Midlands in 1862, over wie beweerd wordt dat ze al vier maanden niet gegeten heeft, maar door een goddelijk wonder helemaal gezond is. De Engelse verpleegster Lib Wright (een magistrale rol van de beeldschone Florence Pugh) wordt naar dit afgelegen dorpje gehaald om haar twee weken lang te observeren. Inmiddels is de jonge Anna een toeristische attractie geworden en ontvangt ze dagelijks bezoek van mensen die dit mirakel met eigen ogen en tegen betaling willen zien. Na een paar dagen komt Lib erachter hoe Anna al die maanden toch in leven wist te blijven en welk zwaar geheim het jonge meisje bij zich draagt.

 

 

De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat speelt na de Grote Hongersnood in Ierland en de rest van het Verenigd Koninkrijk waar de zogenaamde fasting-meisjes echt hebben bestaan. Zij wisten iedereen ervan te overtuigen dat ze dankzij de hulp van God wekenlang zonder voedsel konden overleven. Hoewel de film een psychologische thriller van jewelste is, is het ook een plaatje om naar te kijken. Dit prachtige kostuumdrama in het woeste Ierse landschap geeft je het gevoel dat je in de Wuthering Heights van Emily Brönte bent beland en dat is toch veel leuker dan kijken naar de zoveelste voetbalwedstrijd?

 

Beeld: Netflix

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit