Dat is pech, is je nieuwe televisie weg

 

Je kan er soms niet helemaal bij zijn met je koppie en dan vergeet je weleens wat. Maar wat sommige mensen achterlaten in de trein is toch wel ietwat vreemd.

 

Ik reis wat af met de trein. Zeker de laatste weken, doordat ik besloot in het bruisende Amsterdam stage te lopen in plaats van lekker dichtbij huis een plekkie te zoeken. Dat uurtje heen en weer in de trein elke dag neem ik dan maar voor lief. Ik ben ondertussen al wel gewend aan het zitten (als ik geluk heb, anders staan) in dat toestel en ik probeer mijn tijd in de trein gewoon goed te benutten. Wat staat er nog op mijn to-do-lijstje bijvoorbeeld? Na zo’n ritje kan ik vaak weer wat afvinken. Ook zorgt het sjezen langs de verschillende landschappen die je tegenkomt tussen Den Haag en Amsterdam nog wel eens voor wat creatieve inspiratie. En het verder kijken van mijn bloedspannende serie op Netflix reken ik natuurlijk ook onder ‘goed mijn tijd benutten’. Maar goed, een uurtje langer in mijn warme bedje is ook niet verkeerd. Zeker als je gehaast op het spoor aankomt en ziet dat je trein is uitgevallen.
 

 

Ik draag altijd het een en ander met me mee als ik op pad ga. Goed gevulde tas om de arm en een sjaal, muts en handschoenen mogen ook niet ontbreken met deze temperaturen. 

 

tas in de trein

En niet te vergeten: mijn ov-chipkaart, om überhaupt te kunnen reizen. Nu vergeet ik nog weleens wat, zeker om acht uur ’s ochtends. Zo heb ik een keer de nieuwe, peperdure handschoenen van mijn moeder in de trein laten liggen. Wat voelde ik me toen schuldig. Sindsdien let ik extra op mijn spullen.

 

Maar het blijkt dat ik lang niet de enige ben die af en toe even niet oplet en wat achterlaat. Ik zie weleens passagiers knikkebollend of diep verzonken in hun telefoon in de coupé zitten. Dan schrikken ze ineens als het toestel tot stilstand komt en ze al bij hun station gearriveerd zijn. Dan moet je rennen naar de deur voordat je het welbekende fluitje hoort. In zo’n situatie vergeet je weleens dat je sleutelbos nog op het inklaptafeltje ligt.

 

De NS verzamelt heel wat gevonden voorwerpen op een dag. Na vijf dagen op het station gaan de bezittingen naar een geheim depot. En dat is een behoorlijke geldmijn. Dagelijks vergeten we met z’n allen ongeveer 516 voorwerpen. Van pasjes tot hele weekendtassen. Er worden ook de meest opmerkelijke dingen gevonden zoals een kunstbeen (hoe dan?). 

Hieronder een lijstje met wat er zoal gevonden wordt door de NS-medewerkers.

 

 • Portemonnees
 • Mobiele telefoons (zou toch wel mijn grootste angst zijn)
 • Een kunstbeen dus
 • Sport- en weekendtassen (toch jammer als je aankomt op je sportweekend en je niet kan sporten)
 • Heel wat ov-chipkaarten en andere pasjes
 • Paraplu’s (kom je alsnog zeiknat op je werk aan)
 • Een brede flatscreen televisie
 • Laptops (oké, misschien is dít mijn grootste angst)
 • Een gehoorapparaat
 • Een kunstgebit (toch lastig leven zonder je tanden)
 • Koffers (vallen toch moeilijk over het hoofd te zien lijkt mij)
 • Een kinderwagen (arm kind)
 • Een koffer met nepgeld (huh, misschien verzameld na een potje Monopoly?)
 • Sleutelbossen
 • Jassen (was ineens wel erg koud toen je op je fiets naar huis wilde)
 • Muziekinstrumenten
 • Een urn (dit roept alleen maar vraagtekens bij mij op)
 • De autosleutel van een Porsche (waarom pak je dan in vredesnaam de trein?)
 • Skateboards
 • Doos met honderd gouden ringen (wie neemt die mee in de trein? Of wie heeft dit überhaupt?)

 

Door: Jasmijn Binnerts

Jasmijn komt uit Den Haag maar heeft stiekem ook een liefde ontwikkeld voor het bruisende Amsterdam. Deze nog jonge Media, Informatie en Communicatie studente heeft een passie voor schrijven. Verder houdt ze van reizen, shoppen, fotografie en eten. Ook kan ze een heerlijk koffietje voor je maken als barista. 


Afbeelding van Jasmijn Binnerts