Sonja: De blauwwitte streep blijf ik prachtig vinden. Die heldere, frisse combinatie geeft zo’n permanent vakantiegevoel.

 

En dat we deze streep zo veel zien hebben we grotendeels te danken aan de enige echte Coco Chanel. Zij was het die tijdens haar vakantie in Frankrijk geïnspireerd raakte door dit dessin. Ze bezocht de kleine kustplaatsen van Bretagne en ontdekte het gestreepte shirt van de vissers en zeelieden. Vele designers en beroemdheden volgden haar en modeontwerper Jean Paul Gaultier heeft de Bretonse streep zelfs weten uit te bouwen tot zijn handelsmerk. Inmiddels zijn ook de interieurs niet meer veilig voor deze streep.

En dat snap ik helemaal want strepen maken je interieur speels en vrolijk! Een muurtje bijvoorbeeld kun je laten opvallen door het te behangen of te schilderen in een streepmotief. Brede, dunne, verticale of diagonale. Met de verf of een kwast. Alles is goed. Ik moet er wel bij zeggen dat streepjesbehang sneller voor een mooi resultaat zal zorgen dan geschilderde strepen. Kies je toch voor de kwast, werk dan heel netjes en secuur zodat dat de verf niet onder het tape doorloopt.

 

 

 

 

Als je een kleine ruimte hebt, dan kun je hem groter laten lijken door een gestreept vloerkleed neer te leggen. Als je vindt dat je kamer te klein is, kies er dan voor om de langste muur te voorzien van horizontale strepen, die maken breder. Optisch zal dit je kamer langer. Ben je helemaal tevreden met de lengte van je kamer, maar heb je liever dat het plafond een stuk hoger lijkt? Dan kies je voor een verticale streep. De muren in je kamer zullen direct hoger lijken.

En dat strepen ook in andere kleuren leuk zijn, bijvoorbeeld op je kast, laat Monique in deze blog zien. En na het zien van dit stoeltje ben je toch helemaal verknocht aan strepen in huis?

 

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.

Fotografie: Ralph Lauren.