De provincie niet hip?

 

Maartje: In de Randstad struikel je soms over de hippe, nieuwe restaurants, bars en koffietentjes, in ‘de provincie’ is dat wat minder. Maar vergis je niet: ook in het oosten, zuiden, westen en noorden van ons land is meer dan genoeg aan de hand op het gebied van eten en drinken (lees dit maar eens), zoals deze reden om een fijn dagje naar Enschede te gaan.

 

Olé voor Enschede, waar onlangs het fantastisch leuke Yuzu opende. Yuzu Asian Grand Café Enschede voluit. De eigenaren – ook van het eveneens behoorlijk geweldige moeder-restaurant Umami in Hengelo of all places – creëerden met Yuza een Enschedese stek waar je niet alleen kunt dineren (zoals bij Umami het geval is), maar waar je de hele dag terecht kunt voor het beste uit het Verre Oosten.

 

De gezonde en lekkere gerechten zijn geïnspireerd op verschillende Aziatische keukens. Naast sushi en bites serveert de zaak bijvoorbeeld ook oesters, ramen noodles, een Bento box, heerlijke (frisse) wijnen en de enige echte poké bowl: gerechten die vol zitten met (dag)verse groenten en (dag)vers vlees/vis. Vegetariërs zijn uiteraard ook (meer dan!) welkom. Even doorgeven aan de altijd vriendelijke gastheer/gastvrouw en geregeld wordt het. Want: je laten verrassen en je tafel vol laten zetten is the way to go bij Yuzu.

 

 

Liever toch een broodje? Kan. Yuzu heeft heerlijke Vietnamese baguettes op het menu. Kost dat? Verrassend weinig (hoewel dat ook onze randstad-gewenning kan zijn): € 9,50 voor ramen noodles, € 17,50 voor de Bento box en € 12,50 voor een poké bowl. O, en met mooi weer is ook het terras een keiharde Enschedese aanrader.

 

Van Loenshof 35, Enschede

 

P.S. Als je toch in Enschede bent, kun je meteen even langs bij deze Deense lowbudget designwinkel.

 

 

 

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.