Bekentenis: Ik houd van strijken

 

Zoek op Google iets over strijken en je vindt: ‘waarom strijken passé is’, ‘ook zo’n bloedhekel aan strijken’ en andere ongein. 

 

Nergens wordt de liefde voor het strijkfenomeen bejubeld. Ik houd dus wel van strijken. Ben zo’n type dat zelfs de sokken even een opdoffer met mijn stoomstrijkijzer geeft en onderbroeken en handdoeken ook. Gewoon, omdat ik dan toch bezig ben. Dus teneinde al die strijknegativiteit op Google een beetje om te buigen zal ik even de loftrompet op strijken afsteken.

 

1.  Het ruimt op in je hoofd
Ik was laatst verdrietig en het regende potdorie ook nog. Dus toog ik met een uitpuilende mand schone was naar de woonkamer. Een uur later was het verdriet niet weg, maar wel een stuk draaglijker. De constante beweging waarbij je letterlijk de vouw ergens uitstrijkt, ruimt op in je hoofd.
 

2.  Je hebt er heel lang plezier van
Ik heb zo’n linnenkast met glazen ruitjes. Elke keer als ik daar langsloop en ik die rechte stapels zie, ben ik ontzettend in mijn nopjes met mezelf.
 

3.  Het slaapt lekker
Een gestreken dekbedovertrek en onderlaken… Oh la la.
 

4.  Je maakt anderen er blij mee
Een stapeltje strak gevouwen shirts in je kast, daar zit liefde in.
 

5.  Je hebt overzicht
Omdat alles netjes in je kast ligt zie je veel beter wat je hebt.
 

6.  Je maakt een opgeruimde indruk
Een gestreken T-shirt is toch net even iets leuker om naar te kijken dan een verfrommeld exemplaar.
 

7.  Je kunt niets anders doen
Geen sigaret opsteken, geen glas wijn drinken. Echt, strijken is gewoon een geweldig instrument om je van een bad habit af te helpen.
 

8.  En oh ja
Het is ook een heerlijk moment om naar die podcast te luisteren. AirPods in en gaan.

 

Dus ik zeg het je: strijken is het nieuwe wandelen

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach