Charlotte Rampling spat van het scherm in Juniper

 

 

Gelukkig speelt de Britse actrice ‘of a certain age’ eindelijk weer eens een hoofdrol in deze fantastische film.

 

 

 

Ik ben dol op vrouwen met een bijzonder gezicht, zo eentje waar je naar blijft kijken. Niet het standaard schoonheidsideaal van de Kim Kardashians van deze wereld, maar juist met dat ene ‘iets’ dat het anders maakt. De Britse actrice Charlotte Rampling heeft zo’n prachtig gelaat en met haar 77 jaar is ze nog steeds oogverblindend mooi. Haar haast doorzichtige ogen kijken zowat dwars door je heen en dat is dan ook precies wat ze doet in haar nieuwe film Juniper waarin ze Ruth, een alcoholverslaafde oma speelt die bij haar vervreemde zoon Robert moet herstellen van een gebroken been.

 

 

Haar norse kleinzoon Sam zit niet echt op zijn oma die hij nog nooit heeft ontmoet te wachten. Hij heeft genoeg aan zichzelf en zijn verdriet om zijn overleden moeder en dat probeert hij te vergeten door flink te feesten en te blowen. Als Robert voor zaken naar Londen moet zitten Ruth en haar kleinzoon dus met elkaar opgescheept. Ruth kan door haar gewonde been geen kant op en Sam is nu gedwongen om zijn beschonken oma van haar natje en droogje te voorzien, inclusief haar geliefde gin-tonics die ze in grote hoeveelheden wegtikt. Na verloop van tijd komen oma en kleinzoon erachter dat ze toch meer met elkaar gemeen hebben dan ze dachten en zouden willen.

 

 

Er valt gelukkig ook een hoop te lachen want Rampling is de perfecte cynische oma die met haar sardonische glimlach heus wel weet hoe ze haar kleinzoon kan bespelen om toch haar zin te krijgen.  

 

 

Op naar de bios dus.

 

 

 

 

Beeld: Youtube |  JEN RAOULT/TRANSMISSION FILMS

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit