Buffalo wings met blue cheese saus uit de Airfryer

 

Zeg wijn, snacks of haute cuisine en de smulpapen van online foodmagazine FavorFlav weten waar te drinken, hoe het te eten en wat te koken. Dit keer serveren onze cheffies je: Buffalo wings met blue cheese saus uit de Airfryer.

 

 

Soms denk ik dat ik beter in Amerika geboren had kunnen zijn, want ik hóu van hun snacks. Ik hou dan weer meer van de Nederlandse borrelcultuur, dus eigenlijk zou een mix daarvan perfect zijn. Uienringen, cheesecakes, mozzarella sticks… LOVE IT. Maar mijn ultieme favoriet zijn toch wel de Buffalo Wings. En dan die lekker pittige natuurlijk. Mét blue cheese sauce. Ik snap echt niet dat ik die nergens (behalve bij het Hard Rock Café) in Nederland op de menukaart kan vinden. Té lekker. Gelukkig is het heel simpel om zelf te maken. 

 

Ingrediënten

 • Kippenvleugels
 • Frank’s Hot Sauce
 • Tabasco
 • Worchestersauce
 • Bakpoeder
 • 90g Blauwe kaas (Castello bijvoorbeeld)
 • 75g Sour Cream
 • 65g Mayonaise
 • 1 teen knoflook
 • 1tl citroensap
 • Selderij

 
De kippenvleugels moet je eerst afdrogen met keukenpapier, zodat ze volledig droog zijn. Zet ondertussen de Airfryer op 180 graden. Doe ze dan met een lepel bakpoeder in een plastic zakje (vind ik het handigst) en laat even intrekken. Zonder bakpoeder kan, maar dan worden ze minder crispy en I love crispy Buffalo Wings.

 

 

Kind kan de was doen
Dan kom je bij het volgende punt: in de Airfryer ermee. Doe ze rond de 12 minuten op 180 graden, hussel ze daarna even door elkaar en zet nog 10 minuten op 200 graden. In mijn ervaring verschilt het nog wel eens per Airfryer hoe hard ze gaan, dus hou ze wel een beetje in de gaten.

 

De blue cheese sauce
En dan kan je ondertussen de blue cheese sauce maken. Ook al zo makkelijk: gooi de knoflook, sour cream, mayonaise, blauwe kaas en citroensap in een blender (of doe het met de hand als je daar zin in hebt) tot het egaal is. KLAAR. Whuuut? Zo lekker en zó makkelijk. Serveer het met wat selderij sticks om in te dopen.

 

Als de chicken wings klaar zijn, doe je ze in een grote bak of kom. Vervolgens gooi je de hot sauce er overheen, de tabasco en Worchestersaus. Mocht je één van die twee laatste niet lekker vinden; het kan ook zonder. Hussel alles goed door elkaar en klaar is Kees: het (vr)eten kan beginnen! Wellicht overbodig om te vermelden maar ik zou zéker rollen keukenpapier klaar leggen, want deze Buffalo Wings eten is very messy. En erg pittig, dus daar moet je wel van houden. Ik ga ze gelijk weer maken. TE LEKKER.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer