Bruin zonder zon zonder vlekken

 

Er komen een paar heerlijk zonnige dagen aan die schreeuwen om rokjes met blote benen.

 

De weervrouw voorspelt een paar prachtige dagen, volop zon en warmte. Tijd om mijn zomerse kleding uit de kast te halen. Maar als het eenmaal zover is en ik stap ’s ochtends in die fijne fladderjurk, dan steek ik er nogal bleekneuzerig bij af. Want ja, van zonnebaden was het nog niet echt gekomen. Druk met van alles, behalve met m’n bruiningsschema.

 

Maar ik wil ook een sunkissed glow op m’n snoet en beentjes die eruitzien alsof ze weken aan de Mediterranee geweest zijn. Nou, daar bestaat wel iets voor: de zelfbruiner.

 

Dus ik naar de drogist voor een fles Dark Tanning Accelerator. Iets wat het bruin zonder zon een beetje zou versnellen dus. Ik had de verpakking goed gelezen. Beentjes onthaard en gescrubd. Daarna kon het smeren beginnen. Maar soms wist ik niet meer zeker of ik een bepaalde plek al had gedaan of had overgeslagen… Nou, dan nog maar een likje erop. En als ik toch bezig was kon ik net zo goed ook de rest van mijn lijf doen, nietwaar?

 

Maar hier ben ik dus niet zo handig in. Gelijkmatig uitsmeren is een kunst die ik niet helemaal beheers en laat dat nu wel de bedoeling zijn. Lang verhaal kort: ik plakte aan alle kanten, mijn ene been werd bruiner dan het andere en op mijn ellebogen zitten nu twee donkere vlekken omdat ik daar was vergeten om te scrubben (of juist te goed gescrubd had, wie het weet mag het zeggen). Hoe dan ook, het was dus niet zo’n succes, die zelfbruiner. 

 

Maar het kan altijd erger, kijk maar eens naar deze dames. 

 

Les 1: altijd je handen wassen als je klaar bent

 

View this post on Instagram

When you touch your soul ? #selftanfail #washyourhands

A post shared by DebiT (@curiositykilldthecat) on

 

Deze dame moet ook nog even oefenen

 

 

Goed uitsmeren is ook een kunst

 

 

Op je voeten, niet eronder!

 

View this post on Instagram

#spraytanfail

A post shared by Lauren ? (@butimreallyamermaid) on

 

Verkeerde kleur

 

 

Dit dus

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit