Brace for impact: er komt een enorme stakingsgolf op Europese vliegvelden aan

 

Voor tienduizenden Nederlanders dreigt hun vliegvakantie deze zomer behoorlijk in het water te vallen…

 

 

Want verschillende Europese vakbonden roepen luchtverkeersleiders op tot werkonderbrekingen om betere arbeidsvoorwaarden af te dwingen. Zet alvast maar in je agenda: op 4 juni zijn de Italianen aan de beurt, dan volgen de Fransen op 6 en 7 juni en ook de Spaanse luchtverkeersleiding dreigt het werk neer te leggen.

 

 

En jij als passagier bent de pineut. De koepelorganisatie van Europese luchtvaartmaatschappijen rekende uit dat er alleen al dit jaar binnen Europa zo’n 3000 vluchten zijn geschrapt en 23.000 vluchtendoor stakingen waren vertraagd waarmee de vliegvakantie van tien miljoen mensen in het water vielen.

 

 

Zo stond ik in maart met m’n handbagagekoffertje en m’n gezin klaar om voor een paar dagen naar Athene te gaan. Maar op de dag van vertrek kon je door een staking met geen mogelijkheid van of naar Griekenland vliegen, met als gevolg dat we alles om moesten gooien. Wat een gedoe was dat en naar de kosten voor de gemiste nacht in het hotel dat we geboekt hadden konden we natuurlijk fluiten. Van dat bedrag had ik graag een avondje lekker willen eten.  

 

 

Dan maar met de auto gaan? Dat is voor veel mensen ook de hel. Zeker als je met een elektrische voiture reist is dat wat je noemt een uitdaging omdat je soms eindeloos moet wachten voordat je aan de beurt ben om je auto aan de paal op te laden. En dan heb ik het nog niet eens over de jaarlijkse pikzwarte zaterdagen waarop de Europese autowegen haast van noord tot zuid door files geblokkeerd zijn.

 

 

Buckle up and brace for impact dus. Vakantie? Je zou er toch megaveel stress van krijgen!

 

 

Bron: dvhn.nl

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit