Ben jij er al klaar voor?

 

Hou je van het Songfestival en ben je gek op spelletjes? Dan heb ik een heel mooie winactie voor je geregeld.

 

 

Deze week is Rotterdam het centrum van Europa. Het kan je niet ontgaan zijn dat in Ahoy het Eurovisie Songfestival wordt gehouden, dat wordt uitgezonden in 41 landen en meer dan 200 miljoen kijkers trekt.

 

Op dinsdag en donderdag zijn de halve finales en op zaterdag het spektakelstuk: de grote finale. Zelfs de pauze wordt bijzonder, met een optreden van Afrojack, Glennis Grace, Wulf en een fantastisch orkest van jonge muzikanten.

 

Ik heb er zin in, want wat was ik trots toen Duncan Laurence twee jaar geleden in Tel Aviv won met zijn ‘Arcade’ en wat baalde ik dat het Nederlandse feestje om het festival te organiseren vorig jaar door corona verpest werd. Maar dit jaar gaat het hoe dan ook door. Chantal, Edsilia, Nikkie en Jan repeteren zich een ongeluk en onze sympathieke Jeangu Macrooy is er met zijn ‘Birth of a new age’ helemaal klaar voor. Jij ook?

 

 

Nou, de voorpret wordt nog leuker met dit toffe bordspel. Door zoveel mogelijk vragen over het Songfestival goed te beantwoorden verzamel je themakaarten in de categorieën kleding, nummer, podium en instrumenten van je eigen optreden bij elkaar en zorg je dat ze perfect op elkaar zijn afgestemd, om zo je inzending voor het liedjesfestijn compleet te maken.

 

Kansje wagen? Laat dan een reactie onder dit Facebookbericht achter of stuur een mailtje aan winnen@franska.nl en wie weet ga jij er net als Duncan met de douze points vandoor.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit