Beestennieuws

 

Nou, nou, de dieren hadden nogal de overhand in het nieuws van deze week. Het was bij de beesten af, zeg maar.

 

 

Allereerst twee wandelaars die onder een lawine vandaan gehaald konden worden, omdat hun honden aanhoudend bleven blaffen. De beestjes trokken daarmee de aandacht van reddingswerkers die ergens anders aan het werk waren en deze lawine niet hadden opgemerkt. Chapeau ouwe blaffers! Jullie baasjes hebben het overleefd dankzij jullie.

 

En dat zijn weer eens andere nieuwsberichten dan je gewoonlijk leest over mensen met blaffers.

 

Vervolgens las ik over Duck. Een eend die nog geen dag oud was en toen onder de hoede kwam van Kate uit Australië. Duck is van het type “aanpassen”, denk ik, want hij heeft onmiddellijk de gewoontes van de gemiddelde Australiër aangenomen en Duck doet nu dus aan surfen. Geen zee te hoog voor deze dude, want hoe hoger de golf, hoe lekkerder Duck gaat. Hij doet zelfs aan de nieuwste vorm van planking. Dat wil zeggen dat hij, wanneer hij te moe wordt,  even op de plank van een willekeurige voorbijganger springt om uit te rusten, en daarna weer op eigen kracht de volgende golf pakt. Vind je ’t niet enig?

 

Dat zijn toch weer heel andere berichten dan je gewoonlijk leest over figuren die maar een eind in de rondte kwaken met een “board” voor de kop. 

 

Daarna las ik ook nog over een hertje dat gezellig kwam buurten bij een jochie van vier. Zo lief!

 

Dominic was nog even buiten aan het spelen bij hun vakantiehuis, terwijl zijn familie al aan het inpakken was. Tsja, aan alles komt een eind, dus ook aan de vakantie. Nou ben ik zelf ook altijd geneigd om iets mee te nemen als herinnering aan een goede vakantie, maar ik kom eigenlijk nooit veel verder dan een mooie schelp of een lekkere fles wijn.

 

Nee, dan Dominic! Die stond ineens aan de voordeur met een hertje! En dat leverde een überschattige foto op voor zijn moeder. Klik hier en smelt! En natuurlijk kon deze souvenir niet mee naar huis, maar de bambi-ogen van Dominic zullen zijn moeder nog vaak herinneren aan dit mooie moment, denk ik.

 

En dat zijn toch weer fijnere berichten dan je de laatste tijd leest over mensen in het wild, of het wilde in mensen. Iets wat mij meteen brengt bij het laatste bericht, en dat is meteen het bericht dat ik zelf het meest opvallend vind.

 

In het Verenigd Koninkrijk vinden ze dat grijze eekhoorns maar aan de pil moeten. Huh? Ja, om verdere vermenigvuldiging van die beesten te voorkomen, gaan ze ze daar de anticonceptiepil voeren. En men vraagt zich nu af of dat bij de wilde beesten in Nederland misschien ook een oplossing kan zijn. 

 

Ehhh… nou ja… dat denk ik wel, eigenlijk.

 

Ik stel dus voor dat we de wilde beesten die winkels plunderen en steden slopen ook maar anticonceptiepilletjes gaan voeren. Is dat wat? Dat is humaner dan de overpopulatie straks weer te moeten laten regelen door jagers. Toch? Al blijft jager Koen van Weelden vinden dat afmaken van zwijnen toch een betere optie is, en ziet voortplantingsexpert Tom Stout ook wel in dat het voeren van de pil bij hen toch wel wat lastiger zou kunnen gaan. Nou ja… misschien nog even over bomen dus. 

 

Maar ik denk wel dat we daarmee ook meteen het eekhoorntjesprobleem oplossen! Want als de grote eikels geen kleine eikeltjes meer produceren, hebben we automatisch minder last van de grijze eekhoorn ook. Dus hoppa! Is dat ook meteen weer opgelost!

 

Nou… dat zijn toch de veel betere berichten dan al dat negatieve nieuws van de laatste tijd?

 

Of niet dan?

Door: Tineke

Tineke is schrijfster van de boeken “Toch?” en “Stof Genoeg” en ze blogt ook zo nu en dan. Ze woont op het platteland met één (leuke) man, twee (lieve) kinderen, drie (onbespeelde) muziekinstrumenten, vier (wisselende) mantelzorgprojecten, een (bijna) vijfde boek, haar zesde (luie) kat, en (dus) ongeveer zeven muizen.

Afbeelding van Tineke