Because we carry

 

Vandaag wil ik even een goed doel in het zonnetje zetten, een doel dat de laatste tijd veel in het nieuws is.

 

 

De reden waarom de organisatie Because We Carry veel in het nieuws is, is natuurlijk geen fijne: de grote brand op het Griekse eiland Lesbos, die het vluchtelingenkamp Moria volledig verwoestte.

 

Het gevolg is dat zo’n 13.000 vluchtelingen nu op straat moeten zien te overleven. Geen slaapzakken, geen levensmiddelen, geen kleding… Niets. Ik ben een groot voorstander van ‘alle kleine beetjes helpen’, en wat is nou een donatie van, zeg, drie euro? Wij slapen daar niet minder om toch?

 

De teams van Because We Carry gaan wekelijks naar Lesbos om daar zoveel mogelijk te helpen. Inmiddels zijn er al ruim 14.000 slaapzakken verzameld, een heel mooi begin, maar er is natuurlijk veel meer nodig.

 

Dus deze vrijdag doneer ik aan Because We Carry. Hoe ik dit soort dingen in perspectief zet: dan drink ik toch twee wijntjes minder om het weekend te vieren? Vind ik het meer dan waard. Heb jij al gedoneerd?

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer