Reset je huid

 

Anita: Na alle party’s, alcohol, glitters en feestmake-up, is het tijd voor een beauty reset. Tijd voor rust, reinheid en regelmaat, ook voor je huid! Hierbij 10 makkelijke manieren om het nieuwe jaar fris te beginnen.

 

 

1 Een schoon gezicht
Maak je gezicht 2x per dag schoon, voor het slapen gaan en bij je ochtendritueel. Ook al gebruik je geen make-up, je gezicht wordt toch vuil van luchtverontreiniging, ook na het slapen zitten er overtollige stoffen op die je huid ’s nachts afscheidt. Een gereinigd gezicht neemt de crème bovendien beter op, waardoor je huid er frisser en gezonder uitziet. Lees hier nog meer over het reinigen van je huid.
 
2 Naar buiten
Een groot onderzoek in Engeland heeft aangetoond dat wandelen de gezondste sport is! De voorwaarden zijn wel: je moet het elke dag doen, je moet naar buiten (de loopband in de sportschool telt niet) en je moet minimaal 30 minuten wandelen. Collega Caroline schreef er ook al eens een column over: Stop toch met sporten.
 
3 Slapend mooi worden
Tijdens je slaap herstelt de huid zich, dus slaap gewoon de ouderwetse acht uur per nacht. Een uur voordat je gaat slapen geen computer, netflix, mobieltje etc meer. En een frisse (koele) slaapkamer helpt ook. Voor het slapen gaan een masker of serum opbrengen is een goede boost voor je huid, bijvoorbeeld Estee Lauder Night Repair
 
4 Een beetje zen
Het is bewezen dat elke dag 10 minuten mediteren de stress in je lichaam vermindert en ervoor zorgt dat je beter slaapt. Zoek een rustig plekje, zet een wekker en concentreer je op de ademhaling, laat alle gedachtes voorbij zweven en blijf je op de ademhaling concentreren. Wil je liever een beetje hulp, probeer dan een app, zoals Headspace.
 
5 Van binnenuit
In Amerika en Azië is het volstrekt normaal, pillen slikken voor een gezondere en stevigere huid, voller haar en sterkere nagels. Door het gebruik van deze drankjes of ampullen wordt de aanmaak van collageen van binnenuit versterkt, bijvoorbeeld door Pure Gold Collagen dat te verkrijgen is bij de apotheek. In mijn vorige artikel zie je waarom ik hier zo enthousiast over ben.
 
6 Een stralende lach
Klinkt misschien als een open deur, maar witte tanden staan iedereen prachtig. Je hebt tandpasta met whitener, maar het beste kun je de tandarts vragen wat het beste bij jou past. Je tanden een tint lichter maakt al het verschil. Of je past een oude truc toe: poets je tanden met kurkuma. Kurkuma heeft een heel sterk geel pigment en verkleurt alles waar het mee in aanraking komt, op je tanden na. Wonder boven wonder wordt je tandenborstel elke week geler en je tanden stralend wit. Voordat je gaat poetsen maak je je tandenborstel lichtjes nat, dip je borstel in de poeder en poetsen maar! Het is wel een beetje een gekke smaak en kijk uit voor je kleding.
 
7 Op je nuchtere maag
Start de dag met een glas warm water met of zonder verse citroen. Volgens wetenschappers is de werking van de citroen niet aangetoond. Maar vele zweren erbij. Een glas warm water op de nuchtere maag helpt je lichaam de afvalstoffen af te voeren en stimuleert de maag tot het aanmaken van maagzuur zodat het ontbijt dat gaat komen verteerd kan worden.
 
8 Voller haar
Zet je net als ik vaak een muts op tijdens deze koude dagen? Ook je haar heeft te lijden van de lange koude droge winter. Gun jezelf af en toe een goed haarmasker, bijvoorbeeld Aussie Miracle Constructor.
 
9 Langere wimpers
Naarmate je ouder wordt, neemt de lengte (en kleur) van je wimpers af. Met een wimperserum kunnen je wimpers zo’n 25 % langer worden. Het is wel een geduldklusjes! Elke avond na het reinigen van je ogen een dun laagje opbrengen op de buitenste wimperrand, na 6 à 8 weken begin je resultaat te zien met bijvoorbeeld M2 Beauty Lashes
 
10 Water drinken
Water drinken is nog steeds een gezonde keuze. En niet alleen in de ochtend, maar de hele dag door. De aanbevolen hoeveelheid per dag is voor vrouwen 1,6 liter en voor mannen 2 liter. Vergeet je vaak water te drinken of heb je geen idee hoeveel water je eigenlijk drinkt per dag, gebruik dan de waterfles met app Hydranome.

 

 Fotografie: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs